Indisk daal i grön version

30 minuter
594 kcal

Låt doften och förväntningarna sprida sig medan du myser under en filt i soffan eller tar en löptur. Prova vårt recept på indisk daal i en grön version – kodordet är kort tid i köket. Smaklig måltid!

Indisk dhal i grön version

BÅDE LINSER OCH QUINOA ÄR PROPPFULLA AV PROTEIN — och är därför geniala i rätter utan kött.

© wichmann+bendtsen

Indisk daal i grön version

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk färsk ingefära
  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlök
  • ¼ squash
  • ¼ broccoli
  • färsk chili
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ burk kokosmjölk
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • 1½ dl gröna linser
  • 1 msk grön currypasta
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ lime, saften

Tillbehör:

  • 75 g quinoa
  • 2 msk naturell yoghurt
  • Färska örter, t ex basilika

Så här gör du

  • Hacka alla grönsaker fint och stek dem i olivolja i en stor gryta vid medelvärme i 5 min.
  • Tillsätt de resterande ingredienserna, utom limesaften, och koka upp. Låt sjuda under lock i 20 min.
  • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
  • Smaka av daalen med lime.
  • Lägg quinoa i botten av fyra skålar. Häll på daal och toppa med yoghurt och färska örter.

TIPS! Du kan justera mängden chili efter smak, och om du inte räknar kalorier är det gott med ett naanbröd till.

TIPS! Du kan lätt justera konsistensen genom att förändra koktiden. Önskar du den mer fast låter du den bara puttra under längre tid.