Klassisk kyckling i curry med kokosmjölk, ris och blomkål

30 minuter
646 kcal

Vi har givit den goda vardagsrätten ett lyft och tillfört äpplen och blomkål till familjefavoriten kyckling i curry. Testa I FORMs nyttiga och goda version!

Kyckling i curry med ris och blomkål

KYCKLING I CURRY ÄR EN FÄRGGLAD BARNFAMILJSKLASSIKER – Styrkan kan du variera med mängden curry.

© wichmann+bendtsen

Klassisk kyckling i curry med kokosmjölk, ris och blomkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kycklingfilé
  • Havssalt
  • 1 lök
  • 2 fett vitlök
  • 250 g blomkål
  • 1 litet äpple
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • 50 g råris
  • 200 g blomkål

Så här gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och koka kycklingen i lättsaltat vatten i 15 min i en annan kastrull.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär blomkål i mindre buketter och äpple i tärningar.
  • Stek lök, vitlök, äpple och curry i olja. Tillsätt blomkålen när löken är genomskinlig.
  • Lägg i kokosmjölk, vatten, buljongtärning, salt och peppar i grönsaksblandningen.
  • Låt sjuda under lock i cirka 10 min tills blomkålen är mör.
  • Mixa såsen till en jämn massa.
  • Dela kycklingfilén i mindre bitar och lägg ner i såsen. Låt rätten sjuda i ytterligare ett par minuter.
  • Riv blomkål och blanda med det kokta riset.
  • Servera kycklingen till blomkåls-ris-blandningen.

TIPS! Du kan också riva squash i såsen och därmed få i dig extra grönsaker.

TIPS! Har du rester av stekt, grillad eller kokt kyckling t ex från lunchen går rätten jättesnabbt att slänga ihop.