Broccolipaj med kyckling och sallad med jordgubbar

1 timme
472 kcal

Du måste offra baconet men inte smaken i denna goda och nyttiga broccolipaj. Ringer du när den är klar?

Broccolipaj med kyckling och sallad med jordgubbar

Du må give køb på baconen men ikke på velsmagen i denne überskønne og sunde broccolitærte. Ringer du, når du har den klar? _OV

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 25 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 30 g grahamsmjöl
  • ⅓ dl kallt vatten
  • ½ tsk havssalt

Fyllning

  • 150 g kycklingfilé
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 125 g broccoli
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk havssalt
  • Lite svartpeppar, nymalen

Pynt

  • ¼ rödlök
  • Färsk timjan

Sallad

  • 25 g ruccola
  • 75 g jordgubbar
  • 50 g sparris
  • ¼ gurka

Så här gör du

  • Värm ugnen til 180 grader.
  • Smula smöret i mjölet. Tillsätt vatten och salt. Arbeta ihop pajdegen utan att knåda.
  • Rulla ut och lägg i en pajform (ca 22 cm i diameter).
  • Pricka botten med en gaffel så att degen inte jäser upp i ugnen. Förbaka 15 min.
  • Skär kyckling i tärningar och stek på en varm stekpanna i olja i 5 min. Dela broccolin i små buketter.
  • Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Lägg broccoli och kyckling på den förbakade pajbottnen, häll äggmassan på och baka i ytterligare 40 min. Toppa ev med tunna skivor av rödlök och färsk timjan.
  • Lägg ruccola på ett fat. Skär jordgubbar i kvartar och sparris i små bitar. Skär strimlor av gurka med en potatisskalare och lägg på ruccolan. Häll lite olivolja och limesaft över.
  • Servera salladen till pajen

TIPS: Pajen är också supergod kall, t ex i matlådan. Den håller dig ett par dagar i kylskåpet.

I FORM 13/2021