Rågbröd med pålägg
© Wichmann+Bendtsen

Avocadosmörgås med räkor

På bara 10 minuter kan du piffa upp mackan med avokado, räkor och tomatskyr.

28 april 2016 av Anne Larsen

Avokadosmörgås med räkor och tomatskyr

1 person

1 skiva rågbröd, ca 50 g
1 avokado
100 g räkor
Havssalt och svartpeppar
Lite finskuren gräslök

Dressing
0,5 dl skyr
1 tsk majonnäs
1 tsk koncentrerad tomatpuré, alternativt en god ketchup
½ tsk worchestershiresås
1 ekocitron
Tabasco
Havssalt och svartpeppar

Håller du igen med avokado för att du är rädd för att gå upp i vikt? Då bör du läsa detta

Så gör du avokadosmörgås med räkor och tomatskyr

  • Rör skyr med majonnäs, tomatpuré och worchestershiresås.
  • Smaka av dressingen med rivet citronskal, pressad citron, tabasco, salt och peppar.
  • Rosta brödet.
  • Mosa avokadon med lite citronsaft och smaka av med salt.
  • Fördela moset på brödet och servera med räkor, gräslök, dressing och citronklyfta.

Näringsinnehåll i avokadosmörgås med räkor och tomatskyr per person
Energi: 444 kcal
Protein: 28 g
Fett: 20,9 g
Kolhydrater: 42,1 g
Kostfiber: 11 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar