Skål med soppa
© wichmann+bendtsen

Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

Vill du äta mindre kött? Då har vi det perfekta, vegetariska receptet för dig. Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse smakar fantastiskt och kan lagas på bara 20 minuter. Smaklig måltid!

Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 29 minuter

INGREDIENSER

1 blomkål

Vatten eller grönsaksbuljong

1 msk extra jungfruolja

1 msk kallpressad rapsolja

Havssalt

2 dl mjölk

100 g kikärter på burk

100 g ärter, färska eller tinade från frysen

1 skiva vattenkrasse

Ev tillbehör:

2 skiva fullkorns­rågbröd

Så lagar du blomkålssoppa med ärter

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en gryta och täck med vatten. Till en blomkålssoppa är räcker det med vatten, men välj buljong om du vill ha en djupare smak. Tillsätt oljorna och 2 tsk salt.
  • Koka blomkålen mjuk, sila bort vätskan och spara den.
  • Mixa kålen med mjölk och så mycket av vätskan att soppan får en passande konsistens. Låt sjuda med de två ärtsorterna, tills de är genomvarma, och smaka av med salt.
  • Servera soppan med vattenkrasse och rågbröd till.

Näringsinnehåll per person (utan rågbröd):

Energi: 351 kcal

Protein: 18,1 g

Fett: 16,4 g

Kolhydrat: 38,8 g

Kostfiber: 11,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar