Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

29 minuter
351 kcal

Vill du äta mindre kött? Då har vi det perfekta, vegetariska receptet för dig. Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse smakar fantastiskt och kan lagas på bara 20 minuter. Smaklig måltid!

Skål med soppa

Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 blomkål
  • Vatten eller grönsaksbuljong
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 2 dl mjölk
  • 100 g kikärter på burk
  • 100 g ärter, färska eller tinade från frysen
  • 1 skiva vattenkrasse

Ev tillbehör:

  • 2 skiva fullkorns­rågbröd

Så lagar du blomkålssoppa med ärter

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en gryta och täck med vatten. Till en blomkålssoppa är räcker det med vatten, men välj buljong om du vill ha en djupare smak. Tillsätt oljorna och 2 tsk salt.

  • Koka blomkålen mjuk, sila bort vätskan och spara den.

  • Mixa kålen med mjölk och så mycket av vätskan att soppan får en passande konsistens. Låt sjuda med de två ärtsorterna, tills de är genomvarma, och smaka av med salt.

  • Servera soppan med vattenkrasse och rågbröd till.