Skål med soppa
© wichmann+bendtsen

Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

Vill du äta mindre kött? Då har vi det perfekta, vegetariska receptet för dig. Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse smakar fantastiskt och kan lagas på bara 20 minuter. Smaklig måltid!

24 januari 2019 av Anne Larsen

Blomkålssoppa med ärter och vattenkrasse

2 personer

1 blomkål
Vatten eller grönsaksbuljong
1 msk extra jungfruolja
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt
2 dl mjölk
100 g kikärter på burk
100 g ärter, färska eller tinade från frysen
En näve vattenkrasse

Ev tillbehör:

2 skivor fullkorns­rågbröd

Så lagar du blomkålssoppa med ärter

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en gryta och täck med vatten. Till en blomkålssoppa är räcker det med vatten, men välj buljong om du vill ha en djupare smak. Tillsätt oljorna och 2 tsk salt.
  • Koka blomkålen mjuk, sila bort vätskan och spara den.
  • Mixa kålen med mjölk och så mycket av vätskan att soppan får en passande konsistens. Låt sjuda med de två ärtsorterna, tills de är genomvarma, och smaka av med salt.
  • Servera soppan med vattenkrasse och rågbröd till.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Näringsinnehåll per person (utan rågbröd):

Energi: 351 kcal
Protein: 18,1 g
Fett: 16,4 g
Kolhydrater: 38,8 g
Kostfibrer: 11,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar