Blomkålspizza med kyckling, ost och tomat

45 minuter
484 kcal

Pizzadeg gjord på en botten av blomkål. Helt utan mjöl – men fylld med fantastisk smak.

Blomkålspizza – glutenfri, low carb och ketovänligt recept

HJÄLP SPRÖDHETEN PÅ VÄGEN – Krama ur vätskan ur blomkålen efter att du har rivit den.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kyckling, ost och tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g blomkål
  • 2 ägg
  • 33 g parmesan
  • 1⅓ msk pulveriserade psylliumfrön
  • ½ tsk havssalt

Topping:

  • 3⅓ msk passerade tomater
  • 83 g färsk mozzarella
  • 100 g kyckling
  • ½ tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 msk basilikapesto
  • 1⅓ näve ruccola
  • Lite hyvlad parmesan
  • ½ tomat

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Riv blomkål fint (ev i en matberedare). Blanda med ägg, riven parmesan, psylliumfröskal och salt. Låt blandningen vila i 10 min.
  • Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Det ska fylla cirka ⅔ av plåten. Baka i 20 min.
  • Bred på passerade tomater på den ugnsbakade bottnen. Bryt mozzarella i mindre bitar och fördela på bottnen. Baka i 15 min tills osten har blivit gyllene.
  • Stek kycklingfiléen cirka 6 min på varje sida i lite olja. Salta och peppra och skär i tunna skivor.
  • Toppa pizzan med kyckling, pesto, ruccola, parmesan och skivad tomat.

TIPS! Glöm allt om stenugnsbakad pizza. Det här är något helt annat. Men också gott. Du kan hjälpa sprödheten på vägen genom att pressa vätskan ur blomkålen innan du använder den.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background