Blomkålspizza med kyckling, ost och tomat

45 minuter
484 kcal

Pizzadeg gjord på en botten av blomkål. Helt utan mjöl – men fylld med fantastisk smak.

Blomkålspizza – glutenfri, low carb och ketovänligt recept

HJÄLP SPRÖDHETEN PÅ VÄGEN – Krama ur vätskan ur blomkålen efter att du har rivit den.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kyckling, ost och tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g blomkål
  • 2 ägg
  • 33 g parmesan
  • 1⅓ msk pulveriserade psylliumfrön
  • ⅔ tsk havssalt

Topping:

  • 3⅓ msk passerade tomater
  • 83 g färsk mozzarella
  • 100 g kyckling
  • ⅔ tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 msk basilikapesto
  • 1⅓ näve ruccola
  • Lite hyvlad parmesan
  • tomat

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Riv blomkål fint (ev i en matberedare). Blanda med ägg, riven parmesan, psylliumfröskal och salt. Låt blandningen vila i 10 min.
  • Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Det ska fylla cirka ⅔ av plåten. Baka i 20 min.
  • Bred på passerade tomater på den ugnsbakade bottnen. Bryt mozzarella i mindre bitar och fördela på bottnen. Baka i 15 min tills osten har blivit gyllene.
  • Stek kycklingfiléen cirka 6 min på varje sida i lite olja. Salta och peppra och skär i tunna skivor.
  • Toppa pizzan med kyckling, pesto, ruccola, parmesan och skivad tomat.

TIPS! Glöm allt om stenugnsbakad pizza. Det här är något helt annat. Men också gott. Du kan hjälpa sprödheten på vägen genom att pressa vätskan ur blomkålen innan du använder den.

LÄS OCKSA: Hur får jag en spröd blomkålspizza?


Newsletter background