Avokadoburgare med rökt lax

15 minuter
319 kcal

Vem säger att en burgare måste vara fet och onyttig för att vara god? Denna sunda miniburgare med avokado och rökt lax är rena njutningen för hela familjen.

Tallrik med avokadoburgare.

Rökt lax med spenat, rödkål och kaprissalsa i avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 2 avokadoer

Salsa

  • ½ msk färsk dill
  • ½ msk gräslök
  • 1½ msk kapris
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Dressing

  • 1 msk mayo, se recept
  • 1 msk kvarg
  • ¼ citron, saft och skal

Fyllning

  • 2 skiva rökt lax
  • 50 g rödkål, ultratunt skuren
  • ½ näve färsk babyspenat

Topping

  • ½ tsk chiafrön

Så lagar du avokadoburgare med rökt lax

  • Skala avokadoerna och dela på tvären - inte på längden.
  • Ta bort kärnan i underdelen.
  • Hacka dill, gräslök och kapris till en salsa.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop mayo, kvarg samt citronsaft och rivet citronskal.
  • Bred dressing på avokado- halvorna och bygg en burgare med salsa, lax, rödkål och babyspenat.
  • Strö chiafrön över.

Gillar du het mat? Prova då denna miniburgare med kryddig nötfärs.


Avokadoburgare från sidan
© wichmann+bendtsen