50
g
mizunasallad, alternativt rucola eller späda salladsblad
½
bunt koriander
Tillbehör
Söt chilisås och 250 g kokt brunt basmatiris
Så gör du
Blanda kycklingköttet med ägg, currypasta, fisksås och finhackade myntablad. Ställ färsen kallt i en timma.
Ta bort det yttersta lagret från citrongräset med fuktiga händer.
Forma färsen runt citrongräs-"spetten". Ställ dem svalt i en kvart innan de steks.
Skär gurkorna och de gröna chilifrukterna i tunna skivor med ett snittjärn. Blanda vinäger, socker, salt och peppar i en skål, lägg i gurkorna och chilifrukterna och rör om några gånger under marineringen, som kan stå från en till flera timmar.
Stek kycklingspetten gyllenbruna runt om i cirka 8–10 minuter totalt.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen i 180 grader i 10 minuter.
Lägg upp spetten med en sallad, lätt hackad koriander, gurksallad och chilisås.