Kyckling är fettfattigt men innehåller massor av proteiner.

Kryddig kyckling på citrongrässpett

Asiatisk kycklingrätt med dekorativt och handfast användning av kryddor.

18 september 2012 av Anne Larsen

Kyckling på citrongrässpett

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 100 minuter

INGREDIENSER

600 g hackad kycklingfilé

1 ägg

1 msk grön currypasta

3 msk fisksås

2 msk brunt socker

1 liten bunt myntablad

8 stjälkar citrongräs

2 msk extra jungfru-olivolja – till stekning

Gurksallad

2 gurkor

2 gröna chilifrukter

Marinad

2,5 dl ljus vinäger

200 g ljust råsocker

50 g havssalt

Lite nymalen svartpeppar

100 g mizunasallad, alternativt rucola eller späda salladsblad

1 bunt koriander

Tillbehör

Söt chilisås och 250 g kokt brunt basmatiris

Så gör du

  • Blanda kycklingköttet med ägg, currypasta, fisksås och finhackade myntablad. Ställ färsen kallt i en timma.

  • Ta bort det yttersta lagret från citrongräset med fuktiga händer.

  • Forma färsen runt citrongräs-"spetten". Ställ dem svalt i en kvart innan de steks.

  • Skär gurkorna och de gröna chilifrukterna i tunna skivor med ett snittjärn. Blanda vinäger, socker, salt och peppar i en skål, lägg i gurkorna och chilifrukterna och rör om några gånger under marineringen, som kan stå från en till flera timmar.

  • Stek kycklingspetten gyllenbruna runt om i cirka 8–10 minuter totalt.

  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in dem i ugnen i 180 grader i 10 minuter.

  • Lägg upp spetten med en sallad, lätt hackad koriander, gurksallad och chilisås.

näringsinnehåll per person

Protein: 40,2 g

Fett: 9,5 g

Kolhydrat: 78,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar