Ärtdipp
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 5 minuter
INGREDIENSER
200 g ärter, färska eller frysta
1 vitlöksklyfta
½ tsk muskotnöt, mald
½ citron, saften
1 tsk grönsaksbuljong
Så gör du ärtdipp
- Mixa ärter, vitlök, muskot, citronsaft och buljong till en grov ärtdipp.
TIPS!Blanda dippen med pasta och toppa med sprödstekt serranoskinka.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 50 kcal
Protein: 3,4 g
Fett: 0,8 g
Kolhydrat: 8,5 g
Kostfiber: 2,4 g

© wichmann+bendtsen
5 skäl att äta dipp
-
Bjuder in till att äta mer grönt
Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.
-
Tillfredsställer dina smaklökar
Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.
-
Ersätter sås
En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.
-
Ger tallriken ett lyft
En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.
-
Boostar din hälsa
Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.
Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept