Ärtdipp
Ärtdipp är perfekt för att piffa upp maten

Här får du ett enkelt och nyttigt recept på ärtdipp, som du kan göra på bara 10 minuter. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Så enkelt gör du en nyttig ärtdipp

Denna dippen består inte av mycket annat än gröna ärter. Det håller kaloriinnehållet nere, och på köpet får du massor av kostfibrer och proteiner som ger god mättnad. Ät ärtdippen istället för sås, ovanpå sallad eller som dipp till rågbrödchips.

9 april 2019 av Augusta Sørensen & Maria Albøg Jespersen

Ärtdipp till 4 personer

200 g ärter, färska eller frysta
1 vitlöksklyfta 
½ tsk muskotnöt, mald
½ citron, saften
1 tsk grönsaksbuljong

Så gör du ärtdipp

  • Mixa ärter, vitlök, muskot, citronsaft och buljong till en grov ärtdipp.

TIPS! Blanda dippen med pasta och toppa med sprödstekt serranoskinka.


Näringsinnehåll per person:

Energi: 50 kcal
Protein: 3,4 g
Fett: 0,8 g
Kolhydrater: 8,5 g
Kostfibrer: 2,4 g

Förutom att det smakar magiskt får du här 5 goda skäl till att äta dipp

Dipp och grönsaker
© wichmann+bendtsen
 

5 skäl att äta dipp

  • Bjuder in till att äta mer grönt
    Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.
  • Tillfredsställer dina smaklökar
    Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.
  • Ersätter sås
    En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.
  • Ger tallriken ett lyft
    En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.
  • Boostar din hälsa
    Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar