Så enkelt gör du en nyttig ärtdipp

5 minuter
50 kcal

Denna dippen består inte av mycket annat än gröna ärter. Det håller kaloriinnehållet nere, och på köpet får du massor av kostfibrer och proteiner som ger god mättnad. Ät ärtdippen istället för sås, ovanpå sallad eller som dipp till rågbrödchips.

Ärtdipp

ÄRTDIPP ÄR PERFEKT FÖR ATT PIFFA UPP MATEN Här får du ett enkelt och nyttigt recept på ärtdipp, som du kan göra på bara 10 minuter. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Ärtdipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g ärter, färska eller frysta
  • ½ vitlöksklyfta
  • ¼ tsk muskotnöt, mald
  • ¼ citron, saften
  • ½ tsk grönsaksbuljong

Så gör du ärtdipp

  • Mixa ärter, vitlök, muskot, citronsaft och buljong till en grov ärtdipp.

TIPS!Blanda dippen med pasta och toppa med sprödstekt serranoskinka.


Dipp och grönsaker

5 skäl att äta dipp

  • Bjuder in till att äta mer grönt Råa grönsaksstavar glider ner enklare när de serveras med lite gott att doppa i.

  • Tillfredsställer dina smaklökar Med kryddor och örter blir maten mer smakrik och det främjar mättnaden.

  • Ersätter sås En sund dippsås kan bespara dig en del kalorier, om du äter den istället för t ex bearnaisesås.

  • Ger tallriken ett lyft En färgglad dipp kan piffa upp en trist vardagsrätt – visuellt och smakmässigt.

  • Boostar din hälsa Beroende på vad du tillsätter, får du ett extra tillskott vitaminer och mineraler.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept