Äggwrap med grillad tomat, parmaskinka och mozzarella

25 minuter
383 kcal

En äggwrap fylld med godsaker som tomat, parmaskinka och mozzarella. Det perfekta alternativet till rostbröd eller vetemjölstortilla, om du vill dra ner lite på kolhydraterna.

Kvinna håller en tallrik med en äggwrap

Äggwrap med grillad tomat, parmaskinka och mozzarella

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Wraps, 2 st:

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Fyllning:

  • 2 tomater
  • 2 skiva parmaskinka
  • 1 msk basilikapesto
  • 1 näve rucola
  • 50 g mozzarella

Basilikapesto

  • 40 g pinjekärnor
  • 1 kruka basilika, ca 3 stora nävar
  • ½ dl extra jungfruolja
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan, riven
  • 1 fett vitlök
  • Svartpeppar, färskmald
  • Havssalt

Så gör du

Basilikapesto

Du kan förstås använda en köpt pesto, men det är enkelt och mycket godare att göra den själv. Du mixar bara alla ingredienser, tills du har en krämig konsistens. Häll peston i en glasburk och voilà!

Äggwrap

  • Gör wrapsen först. Vipsa ihop ingredienserna noga. Häll därefter hälften i en panna coh stek på båda sidorna på svag värme. Upprepa med resten av äggsmeten.
  • Skär tomater i skivor och stek i en grillpanna ihop med parmaskinkan.
  • Fördela pesto, sprödstekt parmaskinka, grillad tomat, rucola och mozzarella i de två äggwrapsen.

TIPS! Vill du ha en mildare smak kan du byta ut rucolan mot machê eller huvudsallad.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background