Äggwrap med grillad tomat, parmaskinka och mozzarella

25 minuter
383 kcal

En äggwrap fylld med godsaker som tomat, parmaskinka och mozzarella. Det perfekta alternativet till rostbröd eller vetemjölstortilla, om du vill dra ner lite på kolhydraterna.

Kvinna håller en tallrik med en äggwrap

Äggwrap med grillad tomat, parmaskinka och mozzarella

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Wraps, 2 st:

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Fyllning:

  • 2 tomater
  • 2 skiva parmaskinka
  • 1 msk basilikapesto
  • 1 näve rucola
  • 50 g mozzarella

Basilikapesto

  • 40 g pinjekärnor
  • 1 kruka basilika, ca 3 stora nävar
  • ½ dl extra jungfruolja
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan, riven
  • 1 fett vitlök
  • Svartpeppar, färskmald
  • Havssalt

Så gör du

Basilikapesto
Du kan förstås använda en köpt pesto, men det är enkelt och mycket godare att göra den själv. Du mixar bara alla ingredienser, tills du har en krämig konsistens. Häll peston i en glasburk och voilà!

Äggwrap

  1. Gör wrapsen först. Vipsa ihop ingredienserna noga. Häll därefter hälften i en panna coh stek på båda sidorna på svag värme. Upprepa med resten av äggsmeten.

  2. Skär tomater i skivor och stek i en grillpanna ihop med parmaskinkan.

  3. Fördela pesto, sprödstekt parmaskinka, grillad tomat, rucola och mozzarella i de två äggwrapsen.

TIPS! Vill du ha en mildare smak kan du byta ut rucolan mot machê eller huvudsallad.