Äggakaka i ugn med sötpotatis och keso

45 minuter
330 kcal

En härligt krispig äggakaka i ugn med sötpotatis och keso – en mättande, nyttig och smakrik måltid för hela familjen.

Äggakaka i ugn med sötpotatis och keso

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g sötpotatis
  • ½ paprika, finskuren
  • ½ gul lök, finhackad
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 röda chili, spara lite till pynt
  • ½ vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • ½ dl keso
  • ¼ dl riven cheddarost
  • ¼ tsk rökt paprika
  • ¼ tsk spiskummin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Färska örter, t ex koriander

Så gör du:

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Tärna sötpotatis, paprika och lök och stek på medelvärme i en stekpanna i 8 min. Tillsätt finhackad chili och vitlök och ge det 2 min till.
  • Vispa ihop ägg, keso, cheddar och kryddor.
  • Fördela de stekta grönsakerna i en ugnsfast form, häll över äggblandningen och baka i 30 min tills äggakakan är lätt gyllene.
  • Servera med färska örter och finhackad chili.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga omeletter

Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn

TIPS! Är du extra hungrig så är det gott med en skiva rågbröd och en grönsallad till.