Spenatvåfflor med räksallad
Fram med våffeljärnet –

det kan nämligen också användas till smarriga matvåfflor.

© wichmann+bendtsen

Spenatvåfflor med räksallad

Spenat innehåller massor av vitaminer som gör det till en passande ingrediens i matvåfflor. Här får du receptet på enkla spenatvåfflor med hemgjord räksallad.

26 februari 2021

Spenatvåfflor med räksallad

2 personer/4 st.

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Spenatvåfflor:

2 ägg

1 dl mjölk

170 g spenat, tinad från fryst

70 g grahamsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk havsalt

Svartpeppar, nymalen

Räksallad:

3 msk dill

11/4 dl grekisk yoghurt, 2 %

1 msk majonäs

1 tsk havsalt

Svartpeppar, nymalen

Citronsaft

200 g räkor

Pynt:

5 små tomater

Färsk dill

1 citron

Så här gör du spenatvåfflor med räksallad

  • Mixa alla ingredienser till våfflorna till en jämn konsistens. 

  • Värm upp våffeljärnet. Häll på 1 dl smet och grädda i 5 min. Fortsätt tills du har 4 våfflor. 

  • Hacka dill och blanda med grekisk yoghurt, majonäs, salt och peppar. Smaka av med citronsaft. Häll bort vätskan från räkorna och kläm dem lite i händerna innan de blandas i dressingen. Vänd ihop allting och smaka av igen. 

  • Servera spenatvåfflor med räksallad och pynta med tomater, färsk dill och citronklyftor. 

TIPS! Räksalladen kan med fördel göras på förhand. Låt den stå och dra i kylskåpet, det ger bara salladen mer smak.

Näringsinnehåll i spenatvåfflor med räksallad per person:

Energi: 446 kcal

Protein: 41 g

Fett: 15 g

Kolhydrat: 42 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar