Spenatvåfflor med räksallad

30 minuter
446 kcal

Spenat innehåller massor av vitaminer som gör det till en passande ingrediens i matvåfflor. Här får du receptet på enkla spenatvåfflor med hemgjord räksallad.

Spenatvåfflor med räksallad

FRAM MED VÅFFELJÄRNET – det kan nämligen också användas till smarriga matvåfflor.

© wichmann+bendtsen

Spenatvåfflor med räksallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/4 st.

Spenatvåfflor:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 170 g spenat, tinad från fryst
  • 70 g grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Räksallad:

  • 3 msk dill
  • 11 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 msk majonäs
  • 1 tsk havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Citronsaft
  • 200 g räkor

Pynt:

  • 5 små tomater
  • Färsk dill
  • 1 citron

Så här gör du spenatvåfflor med räksallad

  • Mixa alla ingredienser till våfflorna till en jämn konsistens.

  • Värm upp våffeljärnet. Häll på 1 dl smet och grädda i 5 min. Fortsätt tills du har 4 våfflor.

  • Hacka dill och blanda med grekisk yoghurt, majonäs, salt och peppar. Smaka av med citronsaft. Häll bort vätskan från räkorna och kläm dem lite i händerna innan de blandas i dressingen. Vänd ihop allting och smaka av igen.

  • Servera spenatvåfflor med räksallad och pynta med tomater, färsk dill och citronklyftor.

TIPS! Räksalladen kan med fördel göras på förhand. Låt den stå och dra i kylskåpet, det ger bara salladen mer smak.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background