Spenatvåfflor med räksallad
Spenat innehåller massor av vitaminer som gör det till en passande ingrediens i matvåfflor. Här får du receptet på enkla spenatvåfflor med hemgjord räksallad.
Spenat innehåller massor av vitaminer som gör det till en passande ingrediens i matvåfflor. Här får du receptet på enkla spenatvåfflor med hemgjord räksallad.
FRAM MED VÅFFELJÄRNET – det kan nämligen också användas till smarriga matvåfflor.
Mixa alla ingredienser till våfflorna till en jämn konsistens.
Värm upp våffeljärnet. Häll på 1 dl smet och grädda i 5 min. Fortsätt tills du har 4 våfflor.
Hacka dill och blanda med grekisk yoghurt, majonäs, salt och peppar. Smaka av med citronsaft. Häll bort vätskan från räkorna och kläm dem lite i händerna innan de blandas i dressingen. Vänd ihop allting och smaka av igen.
Servera spenatvåfflor med räksallad och pynta med tomater, färsk dill och citronklyftor.
TIPS! Räksalladen kan med fördel göras på förhand. Låt den stå och dra i kylskåpet, det ger bara salladen mer smak.
På vår sajt och i vår app får du bl a: