Spenatvåfflor med räksallad

30 minuter
446 kcal

Spenat innehåller massor av vitaminer som gör det till en passande ingrediens i matvåfflor. Här får du receptet på enkla spenatvåfflor med hemgjord räksallad.

Spenatvåfflor med räksallad

FRAM MED VÅFFELJÄRNET – det kan nämligen också användas till smarriga matvåfflor.

© wichmann+bendtsen

Spenatvåfflor med räksallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/4 st.

Spenatvåfflor:

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 170 g spenat, tinad från fryst
  • 70 g grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Räksallad:

  • 3 msk dill
  • 11 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 1 msk majonäs
  • 1 tsk havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Citronsaft
  • 200 g räkor

Pynt:

  • 5 små tomater
  • Färsk dill
  • 1 citron

Så här gör du spenatvåfflor med räksallad

  • Mixa alla ingredienser till våfflorna till en jämn konsistens.
  • Värm upp våffeljärnet. Häll på 1 dl smet och grädda i 5 min. Fortsätt tills du har 4 våfflor.
  • Hacka dill och blanda med grekisk yoghurt, majonäs, salt och peppar. Smaka av med citronsaft. Häll bort vätskan från räkorna och kläm dem lite i händerna innan de blandas i dressingen. Vänd ihop allting och smaka av igen.
  • Servera spenatvåfflor med räksallad och pynta med tomater, färsk dill och citronklyftor.

TIPS! Räksalladen kan med fördel göras på förhand. Låt den stå och dra i kylskåpet, det ger bara salladen mer smak.