Wrap med grönsaker på tallrik
© Jakob Helbig

Blomkålswrap med lax

Här är en glutenfri wrap fylld med godsaker. Smaklig måltid!

16 december 2016 av Frida Hallqvist & Inge Eriksen

Blomkålswrap med lax

1 person

90 gram rökt lax
1 citron
1 dl finhackad blomkål
2 ägg
1/3 banan
Salt och peppar
1 tsk kokosolja
2 msk mandelmjölk
1 dl finhackad rödkål
1 liten gurka
Dressing
2 msk skyr, 0,2 %
1 tsk wasabipasta

Så lagar du blomkålswrap med lax

  • Marinera laxen i citronsaft. 
  • Hacka blomkålen fint med en kniv, eller kör den lite i en foodprocessor. 
  • Vispa två ägg och tillsätt blomkål, banan, rivet citronskal, salt och peppar. 
  • Stek två pannkakor av äggsmeten, med kokosolja i pannan. 
  • Rör ihop dressingen. 
  • Lägg upp pann­kakorna på en tallrik och häll ett lager dressing på båda. 
  • Lägg laxen ovanpå och dekorera med fint skuren rödkål och gurka. 
  • Rulla ihop till två wraps.
Näringsinnehåll per portion:
Energi: 417 kcal
Protein: 38 g
Fett: 26 g
Kolhydrater: 16 g
Kostfibrer: 3,8 g


Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar