Wrap med grönsaker på tallrik
Enkel och nyttig middag

hemmagjorda äggwraps med lax och kål

© Jakob Helbig

Blomkålswrap med lax

Här är en glutenfri wrap fylld med godsaker. Smaklig måltid!

Blomkålswrap med lax

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

90 gram rökt lax

1 citron

1 dl finhackad blomkål

2 ägg

1/3 banan

Salt och peppar

1 tsk kokosolja

2 msk mandelmjölk

1 dl finhackad rödkål

1 liten gurka

Dressing:

2 msk skyr, 0,2 %

1 tsk wasabipasta

Så lagar du blomkålswrap med lax

  • Marinera laxen i citronsaft.
  • Hacka blomkålen fint med en kniv, eller kör den lite i en foodprocessor.
  • Vispa två ägg och tillsätt blomkål, banan, rivet citronskal, salt och peppar.
  • Stek två pannkakor av äggsmeten, med kokosolja i pannan.
  • Rör ihop dressingen.
  • Lägg upp pann­kakorna på en tallrik och häll ett lager dressing på båda.
  • Lägg laxen ovanpå och dekorera med fint skuren rödkål och gurka.
  • Rulla ihop till två wraps.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 417 kcal

Protein: 38 g

Fett: 26 g

Kolhydrat: 16 g

Kostfiber: 3,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar