Blomkålswrap med lax

20 minuter
417 kcal

Här är en glutenfri wrap fylld med godsaker. Smaklig måltid!

Wrap med grönsaker på tallrik

ENKEL OCH NYTTIG MIDDAG hemmagjorda äggwraps med lax och kål

© Jakob Helbig

Blomkålswrap med lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 180 gram rökt lax
  • 2 citron
  • 2 dl finhackad blomkål
  • 4 ägg
  • ½ banan
  • Salt och peppar
  • 2 tsk kokosolja
  • 4 msk mandelmjölk
  • 2 dl finhackad rödkål
  • 2 liten gurka

Dressing:

  • 4 msk skyr, 0,2 %
  • 2 tsk wasabipasta

Så lagar du blomkålswrap med lax

  • Marinera laxen i citronsaft.

  • Hacka blomkålen fint med en kniv, eller kör den lite i en foodprocessor.

  • Vispa två ägg och tillsätt blomkål, banan, rivet citronskal, salt och peppar.

  • Stek två pannkakor av äggsmeten, med kokosolja i pannan.

  • Rör ihop dressingen.

  • Lägg upp pann­kakorna på en tallrik och häll ett lager dressing på båda.

  • Lägg laxen ovanpå och dekorera med fint skuren rödkål och gurka.

  • Rulla ihop till två wraps.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.