Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 20 minuter
INGREDIENSER
200 g sallad, t ex frisé, hjärtsallad eller romansallad
200 g spetskål
4 skivor bacon
Ljus vinäger
4 ägg
Dressing
1 msk dijonsenap
½ dl äppelcidervinäger
2 dl extra jungfruolja
Havssalt
Svartpeppar
Topping
8 små rågbrödschips
Sköljsallad och kål. Dela salladen och skär kålen fint.
- Skärbacon i tärningar och stek tills de är gyllene och fettet har smält. Lägg dem ien sil eller på hushållspapper.
- Kokaupp en gryta med vatten och 1 tsk ljus vinäger och pochera ett ägg i taget.Minska värmen när vattnet kokar och gör en virvel med en ballongvisp. Knäck iägget när virveln avtar och “lägg” ner det mitt i virveln. Låt ägget samla ihopsig och låt stå i 3 minuter på värmen, där vattnet är precis under kokpunkten.Upprepa med resten av äggen.
- Vispaihop dressingen och smaka av. Lägg upp sallad och kål på 4 tallrikar och droppa1 msk dressing över varje. Servera medbacon, ägg och rågbrödschips.
Köp rågbrödschipsen färdiga, eller skär extra fina skivor av rågbröd, pensla med rapsolja och baka dem i 180 grader tills de är spröda – ca 7 minuter. Lägg upp och låt svalna på galler.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 242 kcal
Protein: 10,7 g
Fett: 16,6 g
Kolhydrat: 14,7 g
Kostfiber: 3,3 g