Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

20 minuter
242 kcal

Saknar du idéer till lunch? Prova den här läckra salladen med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips.

Pocherat ägg, sallad och rågbrödschips på marmorbricka

Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g sallad, t ex frisé, hjärtsallad eller romansallad
  • 100 g spetskål
  • 2 skivor bacon
  • Ljus vinäger
  • 2 ägg

Dressing

  • ½ msk dijonsenap
  • ¼ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Topping

  • 4 små rågbrödschips

Så här gör du

  • Sköljsallad och kål. Dela salladen och skär kålen fint.
  • Skärbacon i tärningar och stek tills de är gyllene och fettet har smält. Lägg dem ien sil eller på hushållspapper.
  • Kokaupp en gryta med vatten och 1 tsk ljus vinäger och pochera ett ägg i taget.Minska värmen när vattnet kokar och gör en virvel med en ballongvisp. Knäck iägget när virveln avtar och “lägg” ner det mitt i virveln. Låt ägget samla ihopsig och låt stå i 3 minuter på värmen, där vattnet är precis under kokpunkten.Upprepa med resten av äggen.
  • Vispaihop dressingen och smaka av. Lägg upp sallad och kål på 4 tallrikar och droppa1 msk dressing över varje. Servera medbacon, ägg och rågbrödschips.
  • Köp rågbrödschipsen färdiga, eller skär extra fina skivor av rågbröd, pensla med rapsolja och baka dem i 180 grader tills de är spröda – ca 7 minuter. Lägg upp och låt svalna på galler.