Pocherat ägg, sallad och rågbrödschips på marmorbricka
© wichmann+bendtsen

Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

Saknar du idéer till lunch? Prova den här läckra salladen med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips.

5 mars 2018 av Anne Larsen och Elisabeth Bøjlund

Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

200 g sallad, t ex frisé, hjärtsallad eller romansallad

200 g spetskål

4 skivor bacon

Ljus vinäger

4 ägg

Dressing

1 msk dijonsenap

½ dl äppelcidervinäger

2 dl extra jungfruolja

Havssalt

Svartpeppar

Topping

8 små rågbrödschips

  • Sköljsallad och kål. Dela salladen och skär kålen fint.

  • Skärbacon i tärningar och stek tills de är gyllene och fettet har smält. Lägg dem ien sil eller på hushållspapper.
  • Kokaupp en gryta med vatten och 1 tsk ljus vinäger och pochera ett ägg i taget.Minska värmen när vattnet kokar och gör en virvel med en ballongvisp. Knäck iägget när virveln avtar och “lägg” ner det mitt i virveln. Låt ägget samla ihopsig och låt stå i 3 minuter på värmen, där vattnet är precis under kokpunkten.Upprepa med resten av äggen.
  • Vispaihop dressingen och smaka av. Lägg upp sallad och kål på 4 tallrikar och droppa1 msk dressing över varje. Servera medbacon, ägg och rågbrödschips.
  • Köp rågbrödschipsen färdiga, eller skär extra fina skivor av rågbröd, pensla med rapsolja och baka dem i 180 grader tills de är spröda – ca 7 minuter. Lägg upp och låt svalna på galler.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 242 kcal

Protein: 10,7 g

Fett: 16,6 g

Kolhydrat: 14,7 g

Kostfiber: 3,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar