Läckert recept på alkoholfri glögg

80 minuter

Det går alldeles utmärkt att dricka glögg utan alkohol. Spana bara in den här goda, vita varianten som du definitivt bör servera på julbordet.

Även om julen ofta bjuder på många olika sorters glögg, behöver du inte ha alkohol i den. Den varma drycken kan smaka himmelskt UTAN alkohol. Vi har hitta en supergod, vit variant på juldrycken, som samtidigt är superenkel att göra. Och om du ändå vill ha lite alkohol i din glögg så är det inga problem att bara byta ut en av ingredienserna.

Se här hur du enkelt gör en läcker vit glögg för sex personer!

Glögg utan alkohol

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl äppelmust
  • ⅓ dl socker
  • apelsin skuren i skivor (spara några skivor till dekoration)
  • 2 hela nejlikor
  • ½ stjärnanis (ev lite extra till pynt)
  • kanlstång
  • äpple skuret i tärningar eller skivor (till dekoration)
  • ⅓ l äppeljuice (eller 1 flaska vitt vin)

Så gör du:

  • Lägg alla ingredienserna (bortsett från apelsinjuicen/det vita vinet, äpplet och några apelsinskivor) i en gryta och låt koka upp. Tänk på att röra i glöggen hela tiden, tills det kokar.

  • Stäng därefter av värmen och låt glöggen dra i minst en timme. Det gör inget om den drar längre – det gör bara att den smakar mer.

  • Sila bort kryddorna så du har en klar blandning kvar.

  • Tillsätt äppeljuice (eller vitt vin) och värm därefter glöggen så den är redo att serveras. Även om glöggen ska vara ordentligt varm ska den inte vara nära kokpunkten.

  • Servera den varma drycken i glas och lägg i äppel- och apelsinskivor. Om du har extra stjärnanis kan du även lägga i dem. Det ser vackert ut och ger samtidigt drycken en kraftigare smak.

Hoppas det ska smaka!

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder