© iStock

Superenkelt recept på glögg

Vi bjuder på ett enkelt recept på hemlagad glögg utan färdigköpt extrakt. Börja med glöggen dagen innan den ska serveras.

12 december 2017 av Lone Kjær / Magasinet Liv

Recept på hemlagad glögg

Tid: 20 min + tid för att dra.
Till 4 personer.

Detta behöver:

  • 100 g russin
  • 1 dl portvin
  • 2 hela kanelstänger
  • 3 kardemummakärnor
  • 10 hela nejlikor
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1 flaska kryddigt rödvin
  • 1 dl mörk rom
  • Brun farin
  • 50 g skållade mandlar

Dag 1:
Blötlägg russinen i portvin och låt dem dra i ca 1 timme.

Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor, nejlikor och apelsinskal i en gryta. Spara resten av apelsinen. Häll rödvinet i grytan och värm till kokpunkten.

Ta av grytan från värmen, tillsätt rom, russin och portvinslagen och låt glöggen dra till nästa dag.

Dag 2:
Skär apelsinen i skivor och lägg dem i glöggen. Värm igenom glöggen och smaksätt med brun farin. Ta bort kryddorna och tillsätt skållade mandlar. Servera glöggen ljummen.

Tips! Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor och nejlikor i en tepåse. Så blir det enkelt att plocka upp dem ur glöggen innan den ska serveras.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar