Superenkelt recept på glögg

2 dagar

Vi bjuder på ett enkelt recept på hemlagad glögg utan färdigköpt extrakt. Börja med glöggen dagen innan den ska serveras.

Hemlagad glögg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g russin
  • ½ dl portvin
  • 1 hela kanelstänger
  • kardemummakärnor
  • 5 hela nejlikor
  • ½ ekologisk apelsin
  • ½ flaska kryddigt rödvin
  • ½ dl mörk rom
  • Brun farin
  • 25 g skållade mandlar

Tillagning

Dag 1: Blötlägg russinen i portvin och låt dem dra i ca 1 timme.

Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor, nejlikor och apelsinskal i en gryta. Spara resten av apelsinen. Häll rödvinet i grytan och värm till kokpunkten.

Ta av grytan från värmen, tillsätt rom, russin och portvinslagen och låt glöggen dra till nästa dag.

Dag 2: Skär apelsinen i skivor och lägg dem i glöggen. Värm igenom glöggen och smaksätt med brun farin. Ta bort kryddorna och tillsätt skållade mandlar. Servera glöggen ljummen.

TIPS! Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor och nejlikor i en tepåse. Så blir det enkelt att plocka upp dem ur glöggen innan den ska serveras.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background