Superenkelt recept på glögg

2 dagar

Vi bjuder på ett enkelt recept på hemlagad glögg utan färdigköpt extrakt. Börja med glöggen dagen innan den ska serveras.

Hemlagad glögg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g russin
  • ½ dl portvin
  • 1 hela kanelstänger
  • kardemummakärnor
  • 5 hela nejlikor
  • ½ ekologisk apelsin
  • ½ flaska kryddigt rödvin
  • ½ dl mörk rom
  • Brun farin
  • 25 g skållade mandlar

Tillagning

Dag 1: Blötlägg russinen i portvin och låt dem dra i ca 1 timme.

Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor, nejlikor och apelsinskal i en gryta. Spara resten av apelsinen. Häll rödvinet i grytan och värm till kokpunkten.

Ta av grytan från värmen, tillsätt rom, russin och portvinslagen och låt glöggen dra till nästa dag.

Dag 2: Skär apelsinen i skivor och lägg dem i glöggen. Värm igenom glöggen och smaksätt med brun farin. Ta bort kryddorna och tillsätt skållade mandlar. Servera glöggen ljummen.

TIPS! Lägg i kanelstänger, kardemummakärnor och nejlikor i en tepåse. Så blir det enkelt att plocka upp dem ur glöggen innan den ska serveras.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder