Soppkur – hallonsoppa.
© wichmann+bendtsen

Kall hallonsoppa med mandel, ingefära och citron

Denna söta och sunda hallonsoppa är perfekt både till frukost och som mellanmål.

3 november 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kall hallonsoppa med mandel, ingefära och citron

1 person, 4-5 dl

150 g färska eller frysta hallon
2 dl mandelmjölk
1 dl kokosvatten
1 msk mandelsmör
1 tsk finriven ingefära
Citron
Ev vaniljfrön

Så lagar du kall hallonsoppa

  • Mixa alla ingredienserna, utom citronen. 
  • Mixa i ett par istärningar om soppan ska ätas direkt. 
  • Gillar du inte de små fina fröna från hallonen så häll soppan i en sil och vispa den därefter i silen, så får du en silkeslen och läcker soppa.
  • Smaksätt soppan med citron och ev vanilj.
  • Ät den kall.
Näringsinnehåll i hallonsoppa per person
Energi: 373 kcal 

Protein: 11,1 g 
Fett: 20,2 g
Kolhydrater: 42,2 g
Kostfiber: 11,2 g


Läs mer om ingefära här:

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar