Nyttiga recept Kakor Rawkaka me... Rawkaka med mango, kokos & ingefära 30 minuter 559 kcal En god rawkaka som smakar fantastiskt, är fylld med sommarens frukter och är en fröjd för ögat. Av Signe Moesby Leth 15 augusti 2021 FRUKTIG RAWKAKA - med mango, kokos och ingefära © wichmann+bendtsen Rawkaka med mango, kokos & ingefära Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Botten: 33 g mandlar 4 dadlar utan kärna tsk havssalt ¼ tsk vaniljpulver Vitt lager: 50 g Vitt lager: ¼ citron, saften ⅓ dl grovt kokosmjöl ¼ dl akaciahonung ¼ tsk vaniljpulver ¼ burk kokosmjölk, det tjocka Gult lager: ⅓ Gult lager: ½ msk kokosolja 5 g ingefära 16 g cashewnötter, osaltade ⅓ msk honung Topping: ½ passionsfrukter Ev lite ätliga blommor, t ex indiankrasse Så gör du Blötlägg cashewnötterna till det gula och vita lagret i minst ett par timmar. Mixa mandlarna tills de är finhackade. Tillsätt dadlar, salt och vaniljpulver och mixa tills du har en fast massa. Lägg bakplåtspapper i en springform på 20 cm. Fördela dadelmassan i formen och tryck till. Ställ formen i frysen medan du gör klart fyllningen. Mixa allt till det vita lagret i 2–5 min. Häll i springformen. Ställ i frysen i en tim. Ta ur kärnan på mangon. Smält kokosoljan. Mixa den och lägg det i formen. Ställ i frysen i minst 3 tim. Ta ut kakan 20 min innan servering. Lägg på passionsfrukter och ev blommor. Läs mer om nyttiga kakor. RawfoodMangoKokosIngefära