Rawkaka med mango, kokos & ingefära

30 minuter
559 kcal

En god rawkaka som smakar fantastiskt, är fylld med sommarens frukter och är en fröjd för ögat.

Rawkaka med mango, kokos och ingefära och blommor som pynt

FRUKTIG RAWKAKA - med mango, kokos och ingefära

© wichmann+bendtsen

Rawkaka med mango, kokos & ingefära

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten:

  • 33 g mandlar
  • 4 dadlar utan kärna
  • tsk havssalt
  • ¼ tsk vaniljpulver

Vitt lager:

  • 50 g Vitt lager:
  • ¼ citron, saften
  • ⅓ dl grovt kokosmjöl
  • ¼ dl akaciahonung
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ burk kokosmjölk, det tjocka

Gult lager:

  • Gult lager:
  • ½ msk kokosolja
  • 5 g ingefära
  • 16 g cashewnötter, osaltade
  • ⅓ msk honung

Topping:

  • ½ passionsfrukter
  • Ev lite ätliga blommor, t ex indiankrasse

Så gör du

  • Blötlägg cashewnötterna till det gula och vita lagret i minst ett par timmar.
  • Mixa mandlarna tills de är finhackade. Tillsätt dadlar, salt och vaniljpulver och mixa tills du har en fast massa.
  • Lägg bakplåtspapper i en springform på 20 cm. Fördela dadelmassan i formen och tryck till. Ställ formen i frysen medan du gör klart fyllningen.
  • Mixa allt till det vita lagret i 2–5 min. Häll i springformen. Ställ i frysen i en tim.
  • Ta ur kärnan på mangon. Smält kokosoljan. Mixa den och lägg det i formen. Ställ i frysen i minst 3 tim.
  • Ta ut kakan 20 min innan servering. Lägg på passionsfrukter och ev blommor.

Läs mer om nyttiga kakor.