Nyttiga recept Kakor Müsli-cook... Müsli-cookies 30 minuter 196 kcal Fylld med goda och nyttiga saker och lätt att ta med på resan. Av Signe Moesby Leth 3 mars 2025 1-2-3 – Nybakade godsaker på nolltid. © wichmann+bendtsen Müsli-cookies Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 stycken 7½ g torkad frukt/bär 6¼ g nötter 18 g havregryn 3 g mandelmjöl 16 g solrosfrön ¼ tsk havssalt ¼ tsk kanel ¼ tsk vaniljpulver ¼ tsk malen ingefära 25 g dadlar ¼ dl honung ¼ ägg 6¼ g ljus tahini eller nötsmör Så här gör du: Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka torkad frukt och nötter. Blanda med övriga torra ingredienser. Kärna ur dadlarna och mixa med honung, ägg och tahini till en slät massa. Häll dadelblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Forma 16 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Grädda i 20 minuter eller tills ytan är lätt gyllene. TIPSIstället för havregryn kan du använda müsli. Läs också: Chokladbollar med dadlar, kakao och rostade mandlar NötterHavregrynDadlar