Müsli-cookies

30 minuter
196 kcal

Fylld med goda och nyttiga saker och lätt att ta med på resan.

Müsli-cookies

1-2-3 – Nybakade godsaker på nolltid.

© wichmann+bendtsen

Müsli-cookies

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 7½ g torkad frukt/bär
  • 6¼ g nötter
  • 18 g havregryn
  • 3 g mandelmjöl
  • 16 g solrosfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk malen ingefära
  • 25 g dadlar
  • ¼ dl honung
  • ¼ ägg
  • 6¼ g ljus tahini eller nötsmör

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Grovhacka torkad frukt och nötter.
  • Blanda med övriga torra ingredienser.
  • Kärna ur dadlarna och mixa med honung, ägg och tahini till en slät massa.
  • Häll dadelblandningen i skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
  • Forma 16 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem.
  • Grädda i 20 minuter eller tills ytan är lätt gyllene.

TIPS
Istället för havregryn kan du använda müsli.