Indisk-inspirerad frittata
Enkel middag –

låt rätten sköta sig själv i ugnen medan du gör något annat.

© wichmann+bendtsen

Indisk-inspirerad frittata

Det smarta med att göra frittata i ugnen istället för i stekpannan är att du slipper att spekulera i om den bränner fast. Här får du receptet på en nyttig och god frittata med en indisk touch.

25 januari 2021 av Signe Moesby Leth

Indisk-inspirerad frittata

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

1 msk extra virgin olivolja

8 ägg

1 dl lättmjölk

1/2 tsk havssalt

Svartpeppar, nymalen

1 msk curry

1/4 tsk chilipulver

1/4 tsk spiskummin

1 liten lök

1 vitlöksklyfta

100 g savojkål

100 g potatis

50 g getost

Topping:

Färska örter

Så här lagar du indisk-inspirerad frittata

  • Värm ugnen till 200 g, och smörj en ugnsfast form med olja. 

  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och kryddor i en skål. 

  • Hacka lök, vitlök och savojkål fint. Skala och skär potatis i tunna skivor. Häll de skurna grönsakerna och potatisen i skålen med äggblandningen. Smula i getosten och vänd runt. 

  • Häll allt i den smorda formen och ugnsbaka i ca 30 min. 

  • Pynta med massor av färska örter innan servering.

TIPS! Skär potatisen i tunna skivor. Annars riskerar du att den inte blir ordentligt tillagad.

Näringsinnehåll per person i indisk-inspirerad frittata:

Energi: 295 kcal

Protein: 21 g

Fett: 17 g

Kolhydrat: 18 g

Kostfiber: 6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar