Indisk-inspirerad frittata

40 minuter
295 kcal

Det smarta med att göra frittata i ugnen istället för i stekpannan är att du slipper att spekulera i om den bränner fast. Här får du receptet på en nyttig och god frittata med en indisk touch.

Indisk-inspirerad frittata

ENKEL MIDDAG – låt rätten sköta sig själv i ugnen medan du gör något annat.

© wichmann+bendtsen

Indisk-inspirerad frittata

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 4 ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk curry
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk spiskummin
  • ½ liten lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 50 g savojkål
  • 50 g potatis
  • 25 g getost

Topping:

  • Färska örter

Så här lagar du indisk-inspirerad frittata

  • Värm ugnen till 200 g, och smörj en ugnsfast form med olja.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och kryddor i en skål.
  • Hacka lök, vitlök och savojkål fint. Skala och skär potatis i tunna skivor. Häll de skurna grönsakerna och potatisen i skålen med äggblandningen. Smula i getosten och vänd runt.
  • Häll allt i den smorda formen och ugnsbaka i ca 30 min.
  • Pynta med massor av färska örter innan servering.

LÄS OCKSÅ VÅRA MENYER

TIPS! Skär potatisen i tunna skivor. Annars riskerar du att den inte blir ordentligt tillagad.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background