Indisk-inspirerad frittata

40 minuter
295 kcal

Det smarta med att göra frittata i ugnen istället för i stekpannan är att du slipper att spekulera i om den bränner fast. Här får du receptet på en nyttig och god frittata med en indisk touch.

Indisk-inspirerad frittata

ENKEL MIDDAG – låt rätten sköta sig själv i ugnen medan du gör något annat.

© wichmann+bendtsen

Indisk-inspirerad frittata

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 4 ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk curry
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk spiskummin
  • ½ liten lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 50 g savojkål
  • 50 g potatis
  • 25 g getost

Topping:

  • Färska örter

Så här lagar du indisk-inspirerad frittata

  • Värm ugnen till 200 g, och smörj en ugnsfast form med olja.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och kryddor i en skål.
  • Hacka lök, vitlök och savojkål fint. Skala och skär potatis i tunna skivor. Häll de skurna grönsakerna och potatisen i skålen med äggblandningen. Smula i getosten och vänd runt.
  • Häll allt i den smorda formen och ugnsbaka i ca 30 min.
  • Pynta med massor av färska örter innan servering.

LÄS OCKSÅ VÅRA MENYER

TIPS! Skär potatisen i tunna skivor. Annars riskerar du att den inte blir ordentligt tillagad.