Stekt ägg på portabellosvamp med parmaskinka

30 minuter
231 kcal

Stekt ägg med portobellosvamp och parmaskinka - perfekt frukost de morgnar när du har gott om tid.

Stekt ägg på portabellosvamp med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 persin

  • 2 stor portabellosvamp eller 2 små
  • 2 stort ägg
  • 2 skiva parmaskinka
  • ½ tsk smör till stekning
  • Havssalt + cayennepeppar

Tillbehör

  • 400 g körsbärstomater
  • 2 näve vattenkrasse
  • 1 tsk basilika + lite till garneringt

Gör så här

  • Det finns två varianter av portabellosvampen: Om den är stor, kan du knäcka ägget i den och baka den i ugnen i 175˚ i 25–30 minuter. Eller stek portabellosvamparna i en panna på hög värme i totalt fem minuter.

  • Det samma görs med parmaskinkan, som ska stekas i ca en minut i pannan, tills den är krispig.

  • Se till att pannan har svalnat lite innan du knäcker i ägget och steker det i ca tre minuter, tills gulan är lite fast.

  • Härefter placeras ägget ovanpå portabellosvamparna. Glöm inte att salta och pudra lite cayennepeppar över ägget oavsett om den ska bakas eller stekas.

  • Halvera tomaterna, garnera med basilika och vattenkrasse.

  • Är du ­väldigt hungrig kan du äta en skiva grovt bröd eller rågbröd till ägg­rätterna. Det ger cirka 50—70 kcal extra.