Stekt ägg på portabellosvamp med parmaskinka

Stekt ägg med portobellosvamp och parmaskinka - perfekt frukost de morgnar när du har gott om tid.

20 januari 2014 av I FORM

1 person

1 stor portabellosvamp eller 2 små
1 stort ägg
1 skiva parmaskinka
¼ tsk smör till stekning
Havssalt + cayennepeppar

Tillbehör
200 g körsbärstomater
1 näve vattenkrasse
½ tsk basilika + lite till garneringt


Gör så här:

  • Det finns två varianter av portabellosvampen: Om den är stor, kan du knäcka ägget i den och baka den i ugnen i 175˚ i 25–30 minuter. Eller stek portabellosvamparna i en panna på hög värme i totalt fem minuter.
  • Det samma görs med parmaskinkan, som ska stekas i ca en minut i pannan, tills den är krispig.
  • Se till att pannan har svalnat lite innan du knäcker i ägget och steker det i ca tre minuter, tills gulan är lite fast.
  • Härefter placeras ägget ovanpå portabellosvamparna. Glöm inte att salta och pudra lite cayennepeppar över ägget oavsett om den ska bakas eller stekas.
  • Halvera tomaterna, garnera med basilika och vattenkrasse.
  • Är du ­väldigt hungrig kan du äta en skiva grovt bröd eller rågbröd till ägg­rätterna. Det ger cirka 50—70 kcal extra.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar