Stekt ägg på portabellosvamp med parmaskinka

30 minuter
231 kcal

Stekt ägg med portobellosvamp och parmaskinka - perfekt frukost de morgnar när du har gott om tid.

Stekt ägg på portabellosvamp med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 persin

  • 2 stor portabellosvamp eller 2 små
  • 2 stort ägg
  • 2 skiva parmaskinka
  • ½ tsk smör till stekning
  • Havssalt + cayennepeppar

Tillbehör

  • 400 g körsbärstomater
  • 2 näve vattenkrasse
  • 1 tsk basilika + lite till garneringt

Gör så här

  • Det finns två varianter av portabellosvampen: Om den är stor, kan du knäcka ägget i den och baka den i ugnen i 175˚ i 25–30 minuter. Eller stek portabellosvamparna i en panna på hög värme i totalt fem minuter.

  • Det samma görs med parmaskinkan, som ska stekas i ca en minut i pannan, tills den är krispig.

  • Se till att pannan har svalnat lite innan du knäcker i ägget och steker det i ca tre minuter, tills gulan är lite fast.

  • Härefter placeras ägget ovanpå portabellosvamparna. Glöm inte att salta och pudra lite cayennepeppar över ägget oavsett om den ska bakas eller stekas.

  • Halvera tomaterna, garnera med basilika och vattenkrasse.

  • Är du ­väldigt hungrig kan du äta en skiva grovt bröd eller rågbröd till ägg­rätterna. Det ger cirka 50—70 kcal extra.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background