Små äggkakor med persilja

40 minuter
159,6 kcal

Servera små äggkakor som liknar små moln med persilja och soltorkade tomater.

Frukost med ägg

Äggkakor med persilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ blomkål
  • 2 ägg
  • ¾ msk mandelmjöl
  • ¼ näve bredbladig persilja
  • ¼ näve soltorkade tomater
  • ¾ msk fullkornsrismjöl
  • ½ tsk FiberHUSK

Topping

  • Röd paprika
  • rödlök
  • sparris

Så lagar du äggkakor

  • Finfördela blomkålen i mycket små bitar i matberedaren.
  • Skilj försiktigt äggulor och äggvitor åt – gulan får inte gå sönder!
  • Blanda äggvitorna med blomkål, FiberHUSK, mandelmjöl, finhackad persilja, finhackade soltorkade tomater och fullkornsrismjöl.
  • Fördela smeten i form av 8 "moln" på en bakplåt och gör en liten fördjupning i varje.
  • Baka molnen i ugnen i 175 grader varmluft i 20 minuter.
  • Ta ut dem och lägg en äggula i varje fördjupning, baka därefter i ytterligare 2–3 minuter.
  • Toppa med tillbehören precis innan servering.