Små äggkakor med persilja

40 minuter
159,6 kcal

Servera små äggkakor som liknar små moln med persilja och soltorkade tomater.

Små äggkakor

Äggkakor med persilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ blomkål
  • 2 ägg
  • ¾ msk mandelmjöl
  • ¼ näve bredbladig persilja
  • ¼ näve soltorkade tomater
  • ¾ msk fullkornsrismjöl
  • ½ tsk FiberHUSK

Topping

  • Röd paprika
  • rödlök
  • sparris

Så lagar du äggkakor

  • Finfördela blomkålen i mycket små bitar i matberedaren.
  • Skilj försiktigt äggulor och äggvitor åt – gulan får inte gå sönder!
  • Blanda äggvitorna med blomkål, FiberHUSK, mandelmjöl, finhackad persilja, finhackade soltorkade tomater och fullkornsrismjöl.
  • Fördela smeten i form av 8 "moln" på en bakplåt och gör en liten fördjupning i varje.
  • Baka molnen i ugnen i 175 grader varmluft i 20 minuter.
  • Ta ut dem och lägg en äggula i varje fördjupning, baka därefter i ytterligare 2–3 minuter.
  • Toppa med tillbehören precis innan servering.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga omeletter