Hur gör jag en köttfri hamburgare?
Hamburgare behöver inte vara synonymt med kött. Vi tipsar om en god vegansk eller vegetarisk "biff" och ger dig våra favoritrecept.
Hamburgare behöver inte vara synonymt med kött. Vi tipsar om en god vegansk eller vegetarisk "biff" och ger dig våra favoritrecept.
Du hittar flera olika veganska och vegetariska alternativ till den klassiska hamburgaren i de flesta matbutikerna. Du kan också göra dem själv, och här kan du välja massor av olika varianter:
Du kan steka halloumi eller någon annan fast grill- eller stekost och lägga i ett hamburgerbröd, du kan köpa en stor, saftig svamp, t ex portobello, och använda som biff eller du kan steka ett ägg om du gillar det.
Du kan också välja bönor och göra en egen bönbiff. De flesta bönor passar bra att förvandla till biffar, men vår favorit är den här goda saken, som är baserad på svarta bönor.
Syltad rödlök är perfekt i en burgare, och dessutom är det lätt att göra. Receptet hittar du här
Källa: Signe Moesby Leth
Artikeln publicerades i I FORM nr 7/2022