En flexitarisk livsstil håller dig smal
Risken för övervikt minskar om du bara skippar köttet några dagar i veckan.
Risken för övervikt minskar om du bara skippar köttet några dagar i veckan.
Det är mer populärt än någonsin att minska på köttet och äta mer grönt. Många lever idag som flexitarianer och äter bara kött några dagar i veckan – och i en ny studie har forskare nu gått på djupet av den här livsstilen för att se om den även kan hjälpa dig att gå ner i vikt.
Svaret är ett klart ja. Det visar sig faktiskt att flexitarianers risk för att bli överviktiga på sikt är knappt hälften av de renodlade köttätarnas. I studien följde experterna 16 000 människors matvanor under tio år, och resultatet är baserat på en jämförelse mellan den grupp som åt mest åt det gröna hållet, och i genomsnitt åt 142 gram kött per dag, och den mest köttätande gruppen, som i genomsnitt åt 198 gram kött om dagen. I gengäld åt de bara hälften så mycket frukt och grönt.
Experterna förklarade den stora viktskillnaden med att det generellt är fler kalorier i kött än i grönt.
LÄS OCKSÅ: Vill du minska på mängden kött är tofu ett bra alternativ
Källa: University of Navarra