Fulkornstortilla med hemgjord tomatsalsa och mexikryddad kyckling i ugn

30 minuter
416 kcal

Om inte det här fyra receptet får dig att vilja laga mat, kastar vi in handduken. Får du ett tortillabröd över kan du göra tortillachips genom att pensla med olja, skärna ut i trekanter och baka spröda med havssalt.

Fullkornstortilla med kyckling

FULLKORNSTORTILLA MED KYCKLING OCH SALSA – Du kan tillsätta färsk chili till salsan i precis den mängd som passar dina smaklökar.

© wichmann+bendtsen

Fulkornstortilla med hemgjord tomatsalsa och mexikryddad kyckling i ugn

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ msk tomatpuré
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • ¾ tsk paprika
  • ¾ tsk spiskummin
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 225 g kycklingfiléer

Salsa

  • 250 g tomater
  • ½ rödlök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vit balsamico
  • ½ krm havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk färsk koriander

Till servering

  • 2 fullkornstortillabröd
  • 2 msk creme fraiche, 9 %
  • ½ salladsblad
  • Ev avokado
  • Ev färsk chili

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 190 grader. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd ner kycklingen.
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form med aluminiumfolie över. Grädda i 20–25 in.
  • Skär tomater i tärningar och hacka rödlök och koriander fint. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av.
  • Dra isär kycklingköttet med 2 gafflar och vänd ner vätskan i formen.
  • Lägg alla ingredienser i ljumna tortillabröd och toppa med lite färsk chili, avokado och koriander.

TIPS Värm tortillabröden i en stekpanna eller i ugnen, men bara snabbt. Annars blir de spröda och svåra att vika.

I FORM 14/2023