Nyttiga recept Frukost Råggröt Råggröt 8 timmar 405 kcal Recept: En fiberrik gröt med glaserade rödbetor, nypon, ljusa russin och mandlar rullade i kanel och lakrits. Av I FORM-redaktionen 13 februari 2012 Råggröt Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 dl /40 g rågflingor 2 nypa havssalt 2 dl lättmjölk 2 dl grovriven rödbeta 2 tsk kallpressad rapsolja 2 tsk agavesirap 20 g mandlar 2 tsk kanel 2 tsk lakritspulver 2 tsk torkade nyponflingor 30 g stora ljusa russin Tillagning Blöt upp rågflingorna i 1 dl vatten och ställ dem kallt över natten. Lägg dem i en kastrull med mjölk och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda stilla under omrörning i cirka 4 minuter. Ta grytan av värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut. Stek rödbetorna i olja och sirap cirka 1 minut. Blanda mandlar med kanel och lakritspulver. Lägg upp gröten med rödbeta, nypon, mandlar och russin. MandlarGröt