Råggröt

8 timmar
405 kcal

Recept: En fiberrik gröt med glaserade rödbetor, nypon, ljusa russin och mandlar rullade i kanel och lakrits.

Råggröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl /40 g rågflingor
  • 2 nypa havssalt
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 dl grovriven rödbeta
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk agavesirap
  • 20 g mandlar
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 tsk torkade nyponflingor
  • 30 g stora ljusa russin

Tillagning

  • Blöt upp rågflingorna i 1 dl vatten och ställ dem kallt över natten.
  • Lägg dem i en kastrull med mjölk och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda stilla under omrörning i cirka 4 minuter.
  • Ta grytan av värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut.
  • Stek rödbetorna i olja och sirap cirka 1 minut. Blanda mandlar med kanel och lakritspulver.
  • Lägg upp gröten med rödbeta, nypon, mandlar och russin.