Läs också

5-kornsgröt

Råggröt

Recept: En fiberrik gröt med glaserade rödbetor, nypon, ljusa russin och mandlar rullade i kanel och lakrits.

14 februari 2012 av I FORM

Recept 1 person

Ingredienser

1 dl/40 g rågflingor
1 nypa havssalt
1 dl lättmjölk
1 dl grovriven rödbeta
1 tsk kallpressad rapsolja
1 tsk agavesirap
9 stycken/10 g mandlar
1 tsk kanel
1 tsk lakritspulver
1 tsk torkade nyponflingor
9 stycken/15 g stora ljusa russin

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Tillagning

  • Blöt upp rågflingorna i 1 dl vatten och ställ dem kallt över natten.
  • Lägg dem i en kastrull med mjölk och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda stilla under omrörning i cirka 4 minuter.
  • Ta grytan av värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut.
  • Stek rödbetorna i olja och sirap cirka 1 minut. Blanda mandlar med kanel och lakritspulver.
  • Lägg upp gröten med rödbeta, nypon, mandlar och russin.


Havregrynsgröt är billig snabbmat som dessutom är supernyttig. Lär dig mer om grötens hälsoeffekter här och få inspiration till nya varianter på havregrynsgröt.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar