Korngröt

8 timmar
388 kcal

Recept på läcker gyllene gröt med havtorn, morot, hasselnötter och torkade mullbär.

Frystorkat havtorn kan köpas i specialbutiker och på nätet.

Korngröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 dl/40 g kornflingor
  • 2 dl havtorns-morotsjuice (alternativt morotsjuice)
  • 2 dl grovriven morot
  • 2 nypa havssalt
  • 30 stycken/15 g rostade hasselnötskärnor
  • 2 msk frystorkat havtorn (alternativt torkade nyponflingor)
  • 4 msk/15 g torkade mullbär (alternativt ljusa russin)
  • Ev 1 tsk akaciahonung

Tillagning

  • Blötlägg flingorna i 1 dl vatten och ställ dem i kylskåpet över natten.
  • Lägg dem i en kastrull med havtorns-morotsjuice, riven morot och salt. Koka upp, sänk värmen och låt gröten sjuda. Sila under omrörning i cirka 2 minuter.

  • Ta grytan från värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut.

  • Halvera hasselnötskärnorna. Lägg upp gröten med frystorkade havtorn, hasselnötter och mullbär.

  • Smaka av gröten och använd bara akacia­honung om du tycker att den saknar sötma.