Läs också

Råggröt

Frystorkat havtorn kan köpas i specialbutiker och på nätet.

Korngröt

Recept på läcker gyllene gröt med havtorn, morot, hasselnötter och torkade mullbär.

14 februari 2012 av I FORM

Recept 1 person

Ingredienser

1 dl/40 g kornflingor
1 dl havtorns-morotsjuice (alternativt morotsjuice)
1 dl grovriven morot
1 nypa havssalt
15 stycken/15 g rostade hasselnötskärnor
1 msk frystorkat havtorn (alternativt torkade nyponflingor)
2 msk/15 g torkade mullbär (alternativt ljusa russin)
Ev 1 tsk akaciahonung

LÄS OCKSÅ: Därför ska du börja dagen med chiagröt

Tillagning

  • Blötlägg flingorna i 1 dl vatten och ställ dem i kylskåpet över natten.
  • Lägg dem i en kastrull med havtorns-morotsjuice, riven morot och salt. Koka upp, sänk värmen och låt gröten sjuda. Sila under omrörning i cirka 2 minuter.
  • Ta grytan från värmen, lägg på locket och låt gröten stå i en minut.
  • Halvera hasselnötskärnorna. Lägg upp gröten med frystorkade havtorn, hasselnötter och mullbär.
  • Smaka av gröten och använd bara akacia­honung om du tycker att den saknar sötma.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar