Läs också

Korngröt

5-kornsgröt

Recept: Få en god start på dagen gröt innehållandes tranbär, lönnsirap och pekannötter.

14 februari 2012 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Recept 1 person

Ingredienser

1 dl/40 g 5-kornsflingor (alternativt havregryn, dinkelflingor eller kornflingor)
1 dl lättmjölk
En nypa havssalt
3 msk/25 g torkade tranbär
2 tsk lönnsirap
9 halva/15 g pekan- eller valnötskärnor

Havregrynsgröt är något av det nyttigaste du kan äta till frukost. Läs varför här.

Tillagning

  • Blötlägg flingorna i 1 dl vatten och ställ dem i kylskåpet över natten.
  • Lägg dem i en kastrull med mjölk och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda långsamt under omrörning i cirka 2 minuter.
  • Ta av grytan från värmen, blanda ner tranbären i kastrullen, lägg lock på och låt gröten stå i en minut.
  • Lägg upp gröten med lönnsirap och nötter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar