Nyttiga recept Frukost Kall dinke... Kall dinkelgröt 8 timmar 429 kcal Recept: Läcker gröt med vanilj, äppel-blåbärs-kompott och valnötter. Av I FORM-redaktionen 13 februari 2012 Kall dinkelgröt Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 1½ dl (60 g) dinkelkorn 2 dl lättmjölk Korn från ½ vaniljstång 2 nypa salt 2 dl kesella 2 tsk finriven ingefära 1 tsk agavesirap 2 dl fruktkompott, tex äppel-blåbär (se recept) eller en färdigköpt 10 halva/10 g valnötskärnor Äppel-blåbärs-kompott 300 g blåbär 250 g äpplen 4 msk ofiltrerad äppelmust Tillagning Skölj dinkelkornen och ställ dem att mjukna i 1 dl vatten i kylskåpet över natten. Lägg dem i en kastrull med mjölk, hälften av vaniljkornen och salt. Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda långsamt i 9 minuter. Låt gröten svalna. Blanda kesella med resten av vaniljkornen, ingefära och agavesirap.Blanda den avsvalnade gröten med kesella. Lägg upp gröten i ett glas med fruktkompott och valnötter. Äppel-blåbärs-kompott Lägg blåbär, äppelbitar, äppelmust och ev ett par tunna vaniljstänger i en kastrull- Låt det sjuda i 10 minuter. Ta bort vaniljstängerna och mixa frukt och bär. Det blir 2 dl färdig kompott av den här portionen. Kan förvaras i kylskåpet i ett par dagar. Gröt