Kall dinkelgröt

8 timmar
429 kcal

Recept: Läcker gröt med vanilj, äppel-blåbärs-kompott och valnötter.

Kall dinkelgröt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1½ dl (60 g) dinkelkorn
  • 2 dl lättmjölk
  • Korn från ½ vaniljstång
  • 2 nypa salt
  • 2 dl kesella
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 dl fruktkompott, tex äppel-blåbär (se recept) eller en färdigköpt
  • 10 halva/10 g valnötskärnor

Äppel-blåbärs-kompott

  • 300 g blåbär
  • 250 g äpplen
  • 4 msk ofiltrerad äppelmust

Tillagning

  • Skölj dinkelkornen och ställ dem att mjukna i 1 dl vatten i kylskåpet över natten.

  • Lägg dem i en kastrull med mjölk, hälften av vaniljkornen och salt.

  • Koka upp och sänk värmen och låt gröten sjuda långsamt i 9 minuter. Låt gröten svalna.

  • Blanda kesella med resten av vaniljkornen, ingefära och agavesirap.Blanda den avsvalnade gröten med kesella.

  • Lägg upp gröten i ett glas med fruktkompott och valnötter.

Äppel-blåbärs-kompott

  • Lägg blåbär, äppelbitar, äppelmust och ev ett par tunna vaniljstänger i en kastrull-

  • Låt det sjuda i 10 minuter. Ta bort vaniljstängerna och mixa frukt och bär.

  • Det blir 2 dl färdig kompott av den här portionen. Kan förvaras i kylskåpet i ett par dagar.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background