Rågbröd med chia, äpple och rågcrumble

10 minuter
268 kcal

Chiafrön är bland annat rika på omega-3-fetter, kalcium och järn. Testa den här gröten som är en kombination med äpple, rågbröd och laktris.

Det här receptet är superfood när den är som bäst!

Rågbröd med chia

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • ½ skiva (15 g) rågbröd
  • 2 tsk grovt rålakritspulver
  • 1 äpple (50 g) i fina tärningar
  • Saft från 1 pressad citron
  • 2 dl rågflingor (alternativt dinkelflingor, kornflingor eller havregryn)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl minimjölk
  • 2 nypa havssalt
  • 2 äggvita
  • 2 msk chiafrön
  • tsk frystorkade hallon
  • tsk frystorkade havtorn

Gör så här

  • Rosta rågbrödet, hacka det och blanda med lakritspulver.

  • Pressa citron över äppeltärningarna.

  • Koka upp rågflingor med vatten och mjölk under omrörning i ca 3-4 minuter, till lämplig konsistens.

  • Lägg i en nypa salt och rör runt.

  • Vänd i äggvita och chiafrön i den varma gröten och lägg upp med rågbrödscrumble, äppletärningar och ev hallon och havtorn.