Det här receptet är superfood när den är som bäst!

Rågbröd med chia, äpple och rågcrumble

Chiafrön är bland annat rika på omega-3-fetter, kalcium och järn. Testa den här gröten som är en kombination med äpple, rågbröd och laktris.

23 februari 2015 av Anne Larsen

Rågbröd med chia

1 person

¼ skiva (15 g) rågbröd
1 tsk grovt rålakritspulver
½ äpple (50 g) i fina tärningar
Saft från 1 pressad citron
1 dl rågflingor (alternativt dinkelflingor, kornflingor eller havregryn)
1,5 dl vatten
0,5 dl minimjölk
En nypa havssalt
1 äggvita
1 msk chiafrön
Ev 1 tsk frystorkade hallon
Ev 1 tsk frystorkade havtorn

 

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

 

Gör så här

    • Rosta rågbrödet, hacka det och blanda med lakritspulver.

 

  • Pressa citron över äppeltärningarna.

 

 

  • Koka upp rågflingor med vatten och mjölk under omrörning i ca 3-4 minuter, till lämplig konsistens.

 

 

  • Lägg i en nypa salt och rör runt.

 

 

  • Vänd i äggvita och chiafrön i den varma gröten och lägg upp med rågbrödscrumble, äppletärningar och ev hallon och havtorn.

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar