Äggmuffins med kalkonbacon och spenat

30 minuter
102 kcal

Du hinner baka de här goda muffinsen medan du står i duschen, och vips har du en proteinrik frukost med väldigt få kalorier.

Äggmuffins

Äggmuffins med kalkonbacon och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • ¼ liten gul lök
  • ¼ paprika
  • 27 g kalkonbacon
  • ägg
  • ¼ krm havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ¼ näve spenat
  • ¼ knippa gräslök

Gör så här

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Hacka lök paprika och bacon fint. Stek baconet sprött. Ställ den åt sidan och stek sedan lök och paprika tills de är mjuka.
  • Vispa ihop ägg med salt och peppar. Tillsätt bacon, lök, paprika och grovhackad spenat och rör ihop det.
  • Häll äggmassan i 9 muffinsformar och grädda 15-20 min, tills de är fasta.
  • Pynta med gräslök och ät dem kalla eller varma.

TIPS Äggmuffins är perfekta på brunchbordet. De är superenkla att baka till många, och de kan frysas.