Rawcake med bär och kokos
Få receptet på en delikat rawcake och skäm bort dig själv och dina gäster med en dessert ni sent ska glömma.
Få receptet på en delikat rawcake och skäm bort dig själv och dina gäster med en dessert ni sent ska glömma.
Botten
Finhacka mandlarna med en stavmixer.
Tillsätt dadlar och vaniljpulver och blanda tills du har en fast massa.
Häll den i en springform (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
Fördela massan jämnt i formen och pressa ut den mot kanterna.
Vitt lager
Blanda allt (förutom hallonen), tills du har en krämig massa.
Det tar ca 5 minuter.
Blanda ev i omgångar.
Häll över hälften av krämen i springformen och fördela den jämnt på bottnen.
Om du vill ha en fin linje mellan lagren kan du ställa in formen i frysen i 30 till 60 minuter innan du häller på nästa lager.
Rosa lager
Tillsätt hallonen till resten av krämen och blanda noga.
Häll den rosa krämen ovanpå den vita och sätt in den i frysen igen.
Ta ut kakan ca 1 timme innan servering och toppa med bär och blommor.