Tårta med blommor och bär.
© wichmann+bendtsen

Rawcake med bär och kokos

Få receptet på en delikat rawcake och skäm bort dig själv och dina gäster med en dessert ni sent ska glömma.

Rawcake

8 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Tid totalt: 90 minuter

INGREDIENSER

Botten:

12 dadler, urkärnade

100 g mandlar1/3 tsk vaniljpulver

1/3 tsk vaniljpulver

Vitt och rosa lager:

200 g osaltade cashewnötter, (blötlagda i minst ett par timmar innan men helst över natten)

Saft från 1½ citron

1 dl grova kokosflingor

1 dl akaciahonung

1 tsk vaniljpulver

½ konserverad kokosmjölk (den tjocka och krämiga delen)

120 g hallon (färska/frysta)

Topping:

10 hallon

2 passionsfrukter

1 msk råa kokoschips

½ tsk frystorkade hallon

Ev 1 penséblomma

Så lagar du rawcake

Botten

  • Finhacka mandlarna med en stavmixer.
  • Tillsätt dadlar och vaniljpulver och blanda tills du har en fast massa.
  • Häll den i en springform (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Fördela massan jämnt i formen och pressa ut den mot kanterna.

Vitt lager

  • Blanda allt (förutom hallonen), tills du har en krämig massa.
  • Det tar ca 5 minuter.
  • Blanda ev i omgångar.
  • Häll över hälften av krämen i springformen och fördela den jämnt på bottnen.
  • Om du vill ha en fin linje mellan lagren kan du ställa in formen i frysen i 30 till 60 minuter innan du häller på nästa lager.

Rosa lager

  • Tillsätt hallonen till resten av krämen och blanda noga.
  • Häll den rosa krämen ovanpå den vita och sätt in den i frysen igen.
  • Ta ut kakan ca 1 timme innan servering och toppa med bär och blommor.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

Näringsinnehåll i rawcake per person

Energi: 308 kcal

Protein: 5,6 g

Fett: 19,2 g

Kolhydrat: 30,5 g

Kostfiber: 3,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar