Tårta med blommor och bär.
© wichmann+bendtsen

Rawcake med bär och kokos

Få receptet på en delikat rawcake och skäm bort dig själv och dina gäster med en dessert ni sent ska glömma.

Rawcake

2 personer

Botten

12 dadlar, urkärnade100 g mandlar1/3 tsk vaniljpulver

Vitt och rosa lager

200 g osaltade cashewnötter, (blötlagda i minst ett par timmar innan men helst över natten)Saft från 1½ citron1 dl grova kokosflingor1 dl akaciahonung1 tsk vaniljpulver½ konserverad kokosmjölk (den tjocka och krämiga delen)120 g hallon (färska/frysta)

Topping

10 hallon2 passionsfrukter1 msk råa kokoschips½ tsk frystorkade hallonEv 1 penséblomma

Så lagar du rawcake

Botten

  • Finhacka mandlarna med en stavmixer. 
  • Tillsätt dadlar och vaniljpulver och blanda tills du har en fast massa. 
  • Häll den i en springform (20 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Fördela massan jämnt i formen och pressa ut den mot kanterna.
Vitt lager
  • Blanda allt (förutom hallonen), tills du har en krämig massa. 
  • Det tar ca 5 minuter.
  • Blanda ev i omgångar. 
  • Häll över hälften av krämen i springformen och fördela den jämnt på bottnen.
  • Om du vill ha en fin linje mellan lagren kan du ställa in formen i frysen i 30 till 60 minuter innan du häller på nästa lager.
Rosa lager
  • Tillsätt hallonen till resten av krämen och blanda noga. 
  • Häll den rosa krämen ovanpå den vita och sätt in den i frysen igen. 
  • Ta ut kakan ca 1 timme innan servering och toppa med bär och blommor.

Näringsinnehåll i rawcake per personEnergi: 308 kcal

Protein: 5,6 g
Fett: 19,2 g
Kolhydrater: 30,5 g
Kostfiber: 3,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar