Dadelbräck

30 minuter
132 kcal

Detta dadelgodis har blivit viralt, och det är inte konstigt, eftersom den är väldigt enkel att göra och smakar jättegott. Mums!

Dadelbräck

DADELBRÄCK – Enkelt och gott när du vill stilla ditt sötsug.

© wichmann+bendtsen

Dadelbräck

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 STYCKEN

  • dadlar
  • ⅓ msk krämigt jordnötssmör
  • ⅓ msk jordnötter
  • 8⅓ g mörk choklad, 70 %
  • ¼ krm havssalt

Så här gör du

  • Skär upp dadlarna, ta bort kärnorna och lägg dem på ett bakplåtspapper. De ska ligga tätt intill varandra.
  • Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå dadlarna och använd en kavel för att rulla över dem och pressa ihop dem till en enda platt kaka.
  • Sprid 2 matskedar krämig jordnötssmör över dadlarna och lägg dem i frysen medan du smälter chokladen.
  • Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Häll den smälta chokladen över jordnötssmörlagret och strö sedan över hackade jordnötter och havssalt. Ställ i frysen så att allt stelnar.
  • Skär bräcken i trianglar och förvara i en lufttät behållare i frysen tills det är dags att servera.

Tips
Prova kombinationer som mandlar och mandelsmör eller tahini och sesamfrön som alternativ till jordnötter och jordnötssmör.