Chokladtryfflar med avokado

25 minuter
131 kcal

Avokado tillför nyttigt fett och en god, krämig konsistens till dessa tryfflar, som är superenkla och snabba att göra.

Chokladtryfflar med avokado

CHOKLADTRYFFLAR MED AVOKADO – Dessa små godbitar är hälsosamma, krämiga och oemotståndliga.

© wichmann+bendtsen

Chokladtryfflar med avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 STYCKEN

  • g mörk choklad, 70 %
  • ¼ avokado
  • ⅓ msk akaciahonung
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ⅓ msk kakaopulver
  • ¼ krm havssalt

Överdrag:

  • 16 g mörk choklad, 70 %
  • ⅓ msk pistagenötter

Så här gör du

  • Smält chokladen. Blanda i en matberedare eller minihakare tillsammans med de andra ingredienserna tills du får en slät och krämig blandning.
  • Forma 12 små tryfflar och täck dem med smält choklad.
  • Strö över finhackade pistagenötter och förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.

TIPS

  • Prova att tillsätta lakritspulver i tryfflarna om du vill ha en lite annorlunda smakupplevelse.
  • Kan frysas. En söt och hälsosam liten munsbit. Mums!