Ris à la Malta med chia
Glöm inte mandeln!

Smyg ner en mandel i en av portionerna och ha en liten mandelgåva redo.

© wichmann+bendtsen

Chia à la Malta med hallonsås

Älskar du också ris a la Malta? Då kan du med fördel prova den här nyttiga versionen med chiafrön. Receptet är utan socker, och så får du en massa bra näringsämnen från både chiafrön, mandlar och hallon. Smaklig måltid!

27 november 2019 av Michelle Kristensen

Chia à la Malta med hallonsås

4 personer

¾ dl chiafrön
1½ dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
1 dl kvarg
¹⁄8 tsk stevia
½ tsk vaniljpulver
1 dl vispgrädde
25 g mandlar

Hallonsås:
300 g hallon, frysta
¼ tsk vaniljpulver

Till servering:
Hallon, färska
Lite mandlar

Gör så här:

  • Blanda mandelmjölk, kvarg, stevia och vanilj och blötlägg chiafröna i blandningen. Låt dem svälla i minst 20 min.
  • Vispa grädden hårt och rör ner i chiablandningen. Hacka mandlarna och blanda ner dem. Häll i lite mer mandelmjölk om gröten är för tjock.
  • Låt hallonen småkoka i ca 5–10 min med vaniljpulver.
  • Fördela gröten i fyra portioner med lite hallonsås och färska hallon. Strö hackade, ev rostade, mandlar över.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 250 kcal 
Protein: 8,9 g
Fett: 18,1 g 
Kolhydrater: 12,8 g
Kostfibrer: 9 g

Galen i julgodis? Spana in våra recept på nyttigt julgodis, där du hittar massor av godsaker. Vad sägs t ex om romkulor med hallonströssel, konfektkaka med choklad eller en italiensk panforte?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar