Chia à la Malta med hallonsås
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
¾ dl chiafrön
1½ dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
1 dl kvarg
¹⁄8 tsk stevia
½ tsk vaniljpulver
1 dl vispgrädde
25 g mandlar
Hallonsås:
300 g hallon, frysta
¼ tsk vaniljpulver
Till servering:
Hallon, färska
Lite mandlar
Gör så här:
- Blanda mandelmjölk, kvarg, stevia och vanilj och blötlägg chiafröna i blandningen. Låt dem svälla i minst 20 min.
- Vispa grädden hårt och rör ner i chiablandningen. Hacka mandlarna och blanda ner dem. Häll i lite mer mandelmjölk om gröten är för tjock.
- Låt hallonen småkoka i ca 5–10 min med vaniljpulver.
- Fördela gröten i fyra portioner med lite hallonsås och färska hallon. Strö hackade, ev rostade, mandlar över.
Galen i julgodis? Spana in våra recept på nyttigt julgodis, där du hittar massor av godsaker. Vad sägs t ex om romkulor med hallonströssel, konfektkaka med choklad eller en italiensk panforte?
Näringsinnehåll per person:
Energi: 250 kcal
Protein: 8,9 g
Fett: 18,1 g
Kolhydrat: 12,8 g
Kostfiber: 9 g