Chia à la Malta med hallonsås

30 minuter
250 kcal

Älskar du också ris a la Malta? Då kan du med fördel prova den här nyttiga versionen med chiafrön. Receptet är utan socker, och så får du en massa bra näringsämnen från både chiafrön, mandlar och hallon. Smaklig måltid!

Ris à la Malta med chia

GLÖM INTE MANDELN! Smyg ner en mandel i en av portionerna och ha en liten mandelgåva redo.

© wichmann+bendtsen

Chia à la Malta med hallonsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ⅓ dl chiafrön
  • ¾ dl mandelmjölk eller vanlig mjölk
  • ½ dl kvarg
  • tsk stevia
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 12 g mandlar

Hallonsås:

  • 150 g hallon, frysta
  • ¼ tsk vaniljpulver

Till servering:

  • Hallon, färska
  • Lite mandlar

Gör så här:

  • Blanda mandelmjölk, kvarg, stevia och vanilj och blötlägg chiafröna i blandningen. Låt dem svälla i minst 20 min.

  • Vispa grädden hårt och rör ner i chiablandningen. Hacka mandlarna och blanda ner dem. Häll i lite mer mandelmjölk om gröten är för tjock.

  • Låt hallonen småkoka i ca 5–10 min med vaniljpulver.

  • Fördela gröten i fyra portioner med lite hallonsås och färska hallon. Strö hackade, ev rostade, mandlar över.

Galen i julgodis? Spana in våra recept på nyttigt julgodis, där du hittar massor av godsaker. Vad sägs t ex om romkulor med hallonströssel, konfektkaka med choklad eller en italiensk panforte?