Blomkålssoppa med stenbitsrom

15 minuter
309 kcal

Även om det är enkelt kan det fortfarande vara gott. Prova vår superenkla blomkålssoppa, serverad med en topping av färsk stenbitsrom och persiljepesto. Perfekt som förrätt eller till lunch.

Blomkålssoppa med stenbitsrom

BLOMKÅLSSOPPA MED STENBITSROM - rom är den perfekta toppingen till denna milda, krämiga soppa.

© wichmann+bendtsen

Blomkålssoppa med stenbitsrom

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ blomkålshuvud, finskuret
  • ½ l kyckling-/grönsaksbuljong
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk minimjölk
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 näve finhackad persilja
  • 4 msk stenbitsrom

Så här gör du

  • Koka blomkålen mjuk i buljong i ca 5 minuter.
  • Mixa soppan med 1 msk olja och mjölk.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda 2 msk olja med persilja, salt och peppar.
  • Servera soppan med örtolja och rom.

TIPS Mixa soppan i flera omgångar för att undvika överfyllning av mixerglaset.

TIPS Var försiktig när du häller den heta soppan fram och tillbaka mellan kastrullen och mixerkannan. Använd diskbänken till hjälp så att du får en bra arbetshöjd och lättare kan hälla.