Grönare middag – hur då?
Mindre kött – ja tack, men hur kommer jag igång? Känns det oöverskådligt att bryta dina köttvanor och kickstarta en grönare livsstil så ger vi dig här massor av praktiska tips för att komma igång.
Mindre kött – ja tack, men hur kommer jag igång? Känns det oöverskådligt att bryta dina köttvanor och kickstarta en grönare livsstil så ger vi dig här massor av praktiska tips för att komma igång.
Det är nog här den största utmaningen finns. Dels är middagen ofta uppbyggd runt kött, dels är rätter som hamburgare, spaghetti med köttfärssås, chili con carne och lasagne favoriter för många. Det är dock ganska lätt att hitta grönare lösningar.
Börja med till exempel två vegetariska dagar i veckan. När det har blivit en vana kan du utöka med fler dagar
Prova att göra de klassiska rätterna utan kött. En chili sin carne, en köttfri lasagne eller en hamburgare på kikärter smakar självklart inte likadant som köttversionen, men smakar fortfarande mycket bra.
Källor: Sisse Fagt, kostexpert, och Maria Felding, klinisk dietist
Artikeln publicerades i I FORM nr 16/2019