Så förhindrar du att ägget spricker i kokande vatten
Säg adjö till spruckna ägg som blir en irriterande upplevelse när det är dags att äta. Det här tricket är superenkelt och fungerar varje gång.
Säg adjö till spruckna ägg som blir en irriterande upplevelse när det är dags att äta. Det här tricket är superenkelt och fungerar varje gång.
Man kan säga mycket bra saker om ägg, och det gör vi gärna.
De är utsökta på frukostbordet, bra på en enkel rågbrödsmacka eller i en omelett – och de är också supernyttiga.
Å andra sidan kan de vara lite knepiga att hantera i kastrullen.
De tenderar att spricka när de landar det kokande vattnet, och dina löskokta ägg kommer att sluta som en vattnig historia.
Anledningen till att det går fel är den lilla luftbubblan som gömmer sig inuti ägget.
Om du tar ditt ägg direkt från kylskåpet och lägger det i en kastrull med skållhett vatten kommer luften inuti att expandera och det kan få skalet att spricka.
Tricket är att göra övergången till kokande vatten mindre våldsam.
Det gör du enkelt genom att skapa en liten mellanstation för ägget i form av en skål med ljummet vatten och låta det stå där i några minuter innan du lägger det i kastrullen.
Så får du perfekta, hela ägg.