Kvinna står framför kylskåpet med frukt i händerna.
© colourbox

Ska bananer ligga i kylskåpet?

Har du också lagt bananer i kylskåpet och upplevt att de ändå blir bruna snabbt? Här får du svaret på om bananer håller sig bäst i eller utanför kylan i kylskåpet.

25 augusti 2016 av Sara Mahler

Nej, det är bäst att inte lägga dem i kylskåpet. Bananer är känsliga för kyla – de blir gråaktiga, får bruna fläckar och en trist smak. Den optimala förvaringstemperaturen är 12– 14 grader – det kan vara i en källare, i ett skafferi eller i brist på bättre: den allra svalaste platsen i köket – men alltid utanför kylskåpet. Har du köpt för många bananer kan du i gengäld gärna frysa in dem. Skala bananerna innan du lägger dem i frysen. Skär dem eventuellt i skivor, eller sätt halva bananer på pinne som glassar som du kan doppa i mörk choklad när de är frysta. De frysta bitarna är bra för kalla smoothies eller i en banankaka så fort de har tinats upp.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar