Ska bananer ligga i kylskåpet?

Har du också lagt bananer i kylskåpet och upplevt att de ändå blir bruna snabbt? Här får du svaret på om bananer håller sig bäst i eller utanför kylan i kylskåpet.

Kvinna står framför kylskåpet med frukt i händerna.

Nej, det är bäst att inte lägga dem i kylskåpet. Bananer är känsliga för kyla – de blir gråaktiga, får bruna fläckar och en trist smak. Den optimala förvaringstemperaturen är 12– 14 grader – det kan vara i en källare, i ett skafferi eller i brist på bättre: den allra svalaste platsen i köket – men alltid utanför kylskåpet. Har du köpt för många bananer kan du i gengäld gärna frysa in dem. Skala bananerna innan du lägger dem i frysen. Skär dem eventuellt i skivor, eller sätt halva bananer på pinne som glassar som du kan doppa i mörk choklad när de är frysta. De frysta bitarna är bra för kalla smoothies eller i en banankaka så fort de har tinats upp.

VIDEO: Så gör du sunda och goda bananpannkakor på 5 minuter

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background