Ska bananer ligga i kylskåpet?

Har du också lagt bananer i kylskåpet och upplevt att de ändå blir bruna snabbt? Här får du svaret på om bananer håller sig bäst i eller utanför kylan i kylskåpet.

Kvinna står framför kylskåpet med frukt i händerna.

Nej, det är bäst att inte lägga dem i kylskåpet. Bananer är känsliga för kyla – de blir gråaktiga, får bruna fläckar och en trist smak. Den optimala förvaringstemperaturen är 12– 14 grader – det kan vara i en källare, i ett skafferi eller i brist på bättre: den allra svalaste platsen i köket – men alltid utanför kylskåpet. Har du köpt för många bananer kan du i gengäld gärna frysa in dem. Skala bananerna innan du lägger dem i frysen. Skär dem eventuellt i skivor, eller sätt halva bananer på pinne som glassar som du kan doppa i mörk choklad när de är frysta. De frysta bitarna är bra för kalla smoothies eller i en banankaka så fort de har tinats upp.

VIDEO: Så gör du sunda och goda bananpannkakor på 5 minuter

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background