Banankaka med jordgubbar och smält choklad

30 minuter

Banankakan innehåller inget mjöl så här kan även glutenallergikerna vara med. Kom bara ihåg att välja ett bakpulver utan gluten.

Banankaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • mogna och mosade bananer
  • 1 ekologiska ägg
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ tsk vaniljkorn
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ dl smält kokosolja
  • ¼ dl kokosmjöl
  • dadlar med kärna
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
  • Fördela smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 180 graders varmluft i cirka 20–25 minuter.
  • Garnera med jordgubbar och choklad när kakan har svalnat.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background