Banankaka med jordgubbar och smält choklad

30 minuter

Banankakan innehåller inget mjöl så här kan även glutenallergikerna vara med. Kom bara ihåg att välja ett bakpulver utan gluten.

Banankaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • mogna och mosade bananer
  • 1 ekologiska ägg
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ tsk vaniljkorn
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ dl smält kokosolja
  • ¼ dl kokosmjöl
  • ½ dadlar med kärna
  • ¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
  • Fördela smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 180 graders varmluft i cirka 20–25 minuter.
  • Garnera med jordgubbar och choklad när kakan har svalnat.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background