Variera garneringen av kakan med till exempel bär, kiwi och blåbär.

Banankaka med jordgubbar och smält choklad

Banankakan innehåller inget mjöl så här kan även glutenallergikerna vara med. Kom bara ihåg att välja ett bakpulver utan gluten.

1 november 2012 av I FORM

12 bitar
2 mogna och mosade bananer
6 ekologiska ägg
½ tsk stevia
1 tsk vaniljkorn
½ tsk bakpulver
1 dl smält kokosolja
1⁄₃ dl kokosmjöl
4 dadlar med kärna
¼ tsk havssalt

Så gör du

  • Kärna ur dadlarna och skär dem i små bitar. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
  • Fördela smeten i en liten långpanna och grädda kakan i 180 graders varmluft i cirka 20–25 minuter.
  • Garnera med jordgubbar och choklad när kakan har svalnat.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar