Mycket stressad: detta ska du satsa på

Om du är mycket stressad känner du dig sjuk eftersom ditt immunförsvar är försvagat. Det kan visa sig på många obehagliga sätt; men motion hjälper.

Så känns det

Du känner dig sjuk för att ditt immunförsvar är försvagat. Magen fungerar inte, blodtrycket är högre än normalt, och kanske är mensen oregelbunden. Du har problem med minnet och har svårt att vara social. Du tröstäter för att döva stressen.

Du kan till exempel träna

Yoga, meditation, mindfulness, promenader.

Därför funkar det

Du har behov av lugn och ro och att komma ner i tempo. Ditt hjärta är redan hårt pressat av hög puls och stresshormoner och hård träning riskerar att överbelasta kroppen.

Din kropp behöver vaggas in i ett meditativt tillstånd, där både kropp och sinne slappnar av. En av de bästa sakerna med meditation är att du genast märker av den fulla effekten. När du känner att stressen är på väg att ta över, kan du genast meditera dig lugn.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background