Ska jag träna underlivet?

Min väninna gör knipövningar trots att hon aldrig fött barn. Kan det ändå vara nyttigt att göra dem?

Kvinna ligger i säng.

Det är det alldeles säkert. Du kan ha glädje av en vältränad bäckenbotten på många sätt.Liksom alla andra muskler i kroppen behöver bäckenbotten tränas för att vara i form. Inte bara efter en förlossning. Bäckenbotten har den viktiga uppgiften att hålla underlivet på plats så att blåsa, livmoder och tarmar hålls upp i kroppen, och ju mer vältränad den är, desto bättre klarar den sin uppgift. Dessutom är en stark bäckenbotten, som du kan kontrollera, bra för ditt sexliv.

En av de stora konsekvenserna av en slapp bäckenbotten, vilket många kvinnor upplever, är att de inte håller tätt. Cirka 500 000 svenska kvinnor kan inte hålla riktigt tätt och var fjärde kvinna över 35 år råkar någon gång i livet ut för inkontinensproblem. Det i sig är en tillräcklig orsak för att bli lite tajtare där nere, så att du kan fortsätta hoppa, dansa och springa utan att läcka.

LÄS OCKSÅ: Kniptekniken som verkligen fungerar

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background