3 sunda skäl till att göra ditt eget julbak

Har du inte bakat några julkakor i år för att du inte vill ha huset fullt att frestande hembakat? Här är tre sunda skäl till att du ändå borde göra det.

Pepparkakor, julbak.

Pepparkakor, hallongrottor och lussekatter. Ingen jul utan julkakor men vilka är egentligen sundast? Svaret är enkelt: De du bakar själv! Så på med förklädet och fram med kaveln. Här är tre sunda skäl till att göra ditt eget julbak.

1. Du vet vad det är i

Konserveringsmedel, smakförstärkare och färgämnen är bara några av de ingredienser som du undviker om du skippar fabrikstillverkade produkter och istället gör dina egna julkakor. Om du redan nu vet att du inte kan låta bli det färdigköpta så kan du lika gärna baka själv.

2. Du rör på dig

Det kan kanske inte ersätta en löptur, men faktiskt kan du aktivera flera stora muskelgrupper när du bakar. Tänk bara på alla gånger du gör en squat för att nå en ingrediens som finns i ett skåp nära golvet, eller hur mycket armstyrka du använder för att kavla ut kakdeg. Utmana eventuellt dig själv genom att ställa tillbaka en ingrediens varje gång du har använt den, så att du rör dig så mycket som möjligt.

3. Det sprider glädje

Vem blir inte glad för en burk hembakade julkakor? Om det inte är så att du har lyckats bränna pepparkakorna kommer du med stor sannolikhet att sprida glädje bland dina vänner, familj och kollegor – och glädje smittar ju som bekant.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background