Chokladkaramell med valnötter, kaffebönor och lakrits

Det här superläckra receptet på chokladkaramell passar perfekt när du vill ha det där lilla exra.

25 november 2013 av I FORM

Cirka 20 bitar à 20 g
2 dl ljust rörsocker (180 g)
1 dl agavesirap, alternativt akaciahonung
2 msk smör (30 g)
2 msk kaffebönor
1 tsk havssalt
4 tsk raw lakritspulver
½ tsk riven muskotnöt
100 g choklad, 99–100 %
4 msk kokosflingor
4 msk gojibär
1 msk acaipulver
75 g valnötter
75 g mandlar


  • Lägg sockret i en stor non-stick-panna.
  • När det börjar smälta i kanten ska smöret tillsättas så att smör och socker smälter ihop. Häll i agavesirapen och blanda väl.
  • Mortla kaffebönorna till grovt pulver. Tillsätt kaffe, salt, lakritspulver, muskotnöt och choklad, blanda väl och låt chokladen smälta, stäng av värmen.
  • Tillsätt kokos, gojibär, acaipulver, valnötter och mandlar och blanda väl.
  • Häll den varma massan på en bit bakplåtspapper, lägg en bit bakplåtspapper över och kavla ut till en cirka 20 x 20 cm stor platta.
  • Låt massan svalna. Skär karameller i munsbitar.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar