Recept: Godiskaka med choklad

80 minuter
166 kcal

Skäm bort dig själv och dina smaklökar med en bit godiskaka med torkade frukter och choklad.

Ut med onyttigheter som smör, grädde och choklad - och in med hälsoboostare som rödbetor, mandlar och kondenserad mjölk. Ingen kommer att märka skillnden!

Godiskaka med choklad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • 20 g mörk choklad (70 %)
  • 15 g marsipan (minst 60 % mandel)
  • ägg delade i gulor och vitor
  • 5 g russin
  • 5 g sviskon
  • 5 g torkade tranbär
  • 5 g macadamianötter
  • 5 g mandlar
  • ¼ msk rått kakaopulver
  • Bakpapper

Ev tillbehör:

  • Myntasorbet

Så här gör du

  • Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
  • Riv marsipanen fint. Vispa äggulorna ljusgula med marsipanen i cirka 8 minuter. Vik försiktigt ner chokladen i äggulorna varvat med russin, hackade sviskon, tranbär, hela nötter och skållade mandlar. Vik försiktigt ner kakao.
  • Vispa vitorna till ett fast skum och blanda i till sist. Lägg ner bakpapper i en form på cirka 25 x 30 cm och häll i smeten. Grädda kakan i 175 grader i 30–40 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  • Skär i små fyrkanter och ät som godis eller servera med myntasorbet som dessert.