Ut med onyttigheter som smör, grädde och choklad - och in med hälsoboostare som rödbetor, mandlar och kondenserad mjölk. Ingen kommer att märka skillnden!

Recept: Godiskaka med choklad

Skäm bort dig själv och dina smaklökar med en bit godiskaka med torkade frukter och choklad.

16 december 2013 av I FORM

Ca 20 bitar


200 g mörk choklad (70 %)
150 g marsipan (minst 60 % mandel)
3–4 ägg delade i gulor och vitor
50 g russin
50 g sviskon
50 g torkade tranbär
50 g macadamianötter
50 g mandlar
1 msk rått kakaopulver
Bakpapper
Ev tillbehör: Myntasorbet


  • Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
  • Riv marsipanen fint. Vispa äggulorna ljusgula med marsipanen i cirka 8 minuter. Vik försiktigt ner chokladen i äggulorna varvat med russin, hackade sviskon, tranbär, hela nötter och skållade mandlar. Vik försiktigt ner kakao.
  • Vispa vitorna till ett fast skum och blanda i till sist. Lägg ner bakpapper i en form på cirka 25 x 30 cm och häll i smeten. Grädda kakan i 175 grader i 30–40 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  • Skär i små fyrkanter och ät som godis eller servera med myntasorbet som dessert.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar