5 saker en kroppsanalys kan avslöja om din hälsa

En siffra på badrumsvågen säger inte så mycket om din generella hälsa, men alldeles för många använder vikten som en indikator på hur sunda vi är. Om du vill veta hur sund du är, ska du titta på mycket mer än din vikt. Tål din kropp att bli granskad på djupet?

Delar av en sund livsstil

HAR DU KOLL PÅ DIN HÄLSA? Ger du kroppen de bästa förutsättningarna? Här ser du vilka parametrar som är avgörande för din hälsa.

Även om din mage är platt kan den fortfarande dölja fett mellan dina inre organ, dina matsmältningsproblem kan bero på för lite vätska och jojobantande kan skapa kaos i din förbränning. Allt detta påverkar din kropp negativt, även om ditt BMI ser bra ut. Omvänt kan du faktiskt vara sund och frisk, även om du har lite extra hull på magen.

En kroppsanalys kan avslöja hur din kropp är sammansatt, och om den har de bästa förutsättningarna för att fungera optimalt. Lär dig mer om vilka parametrar som är avgörande för din hälsa här.

Är ditt magfett farligt?
De flesta av oss har en eller två valkar extra på magen, men det som oroar hälsoexperterna är inte det synliga magfettet utan det som döljer sig mellan de inre organen.
Fettet mellan de inre organen är nämligen som en tickande hälsobomb. Därför har läkare och experter börjat fokusera mycket mer på fettets placering på kroppen än på mängden fett. När fett samlas i bukhålan mellan och runt organen, beror det på en osund och inaktiv livsstil, och den här fettvävnaden är extremt farlig för din hälsa. Fettet utsöndrar nämligen massor av farliga signalämnen, cytokiner, som vandrar runt och skapar kaos via bukhålans stora blodkärl. Bland annat leder det till en ökad risk för insulinresistens, som är förstadiet till diabetes och en lång rad andra hälsohot. Därför är det viktigt att avslöja om du har inre bukfett – och i sådana fall gör något åt det.

Är du rädd om dina ben?
Få tänker på det, men din benmassa är faktiskt en levande del av din kropp, som varje dag underhåller ditt skelett. Men återuppbyggnaden beror i hög grad på hur du tränar och äter. Från att du fyller 30 år förlorar du nämligen gradvis benmassa, men det finns faktiskt mycket du själv kan göra för att underhålla den och se till att ditt skelett förblir starkt livet igenom. En aktiv livsstil, en stabil vikt och en kost som är rik på kalcium och D-vitamin kan hjälpa dig att undvika benskörhet i samband med klimakteriet.

Har du koll på din kropps verkliga hälsostatus? Just nu får du 4 nummer av I FORM tillsammans med en badrumsvåg med kroppsanalys, som ger dig en komplett överblick över din fettprocent, muskelmassa, viloförbränning och mycket mer för bara 149 kr. Få erbjudandet här och lär dig mer om din hälsa: Ja, tack visa mig mer om badrumsvågen med kroppsanalys

Består din kropp primärt av fett eller muskler?
Muskler väger mer än fett och därför kan du mycket väl ha ett högre BMI, även om du har en relativt låg fettprocent.

Det finns många goda skäl att bygga upp muskelmassan. En tillräcklig muskelmassa och -styrka är nämligen en förutsättning för att förbli rörlig när man blir äldre. Därför bör du tänka på att bygga upp en sund muskelmassa, så du har något att ta av i takt med att du blir äldre. Styrketräning och en proteinrik kost ger de bästa förutsättningarna för att bygga en bra muskelmassa.

Är din viloförbränning för låg?
En ökad muskelmassa är också väsentlig när det gäller att boosta viloförbränningen. Även om viloförbränningen beror på ålder såväl som gener, är det ändå möjligt att boosta den genom att låta musklerna arbeta hårt. Styrketräning är ett genialt sätt att träna musklerna och därmed öka din viloförbränning, men all motion räknas. Du kan även ge dina muskler en hjälpande hand genom att ta trapporna, cykla till jobbet eller storstäda hemma. Ju mer du använder dina muskler, desto högre blir din viloförbränning, och vem vill inte förbränna kalorier i soffan framför tv:n?

Har du koll på din kropps verkliga hälsostatus? Just nu får du 4 nummer av I FORM tillsammans med en badrumsvåg med kroppsanalys, som ger dig en komplett överblick över din fettprocent, muskelmassa, viloförbränning och mycket mer för bara 149 kr. Få erbjudandet här och lär dig mer om din hälsa: Ja, tack visa mig mer om badrumsvågen med kroppsanalys

Får du tillräckligt med vatten?
Cirka 60 procent av din vikt är vatten, vars viktigaste uppgift är att transportera in näringsämnen i cellerna samtidigt som de tar med sig avfallsämnen ut från cellerna, men vatten är också nödvändigt för att smörja dina leder, smälta mat och reglera kroppstemperaturen.

Om din kropp varje dag förlorar två-tre liter vatten, och om du är mycket aktiv, kan det innebär en vätskeförlust på en halv till en hel liter svett i timmen.Om du inte fyller på depåerna med vatten riskerar du att få huvudvärk, förstoppning och kramper, och en förlust på bara en liter minskar även prestationsförmågan när du tränar.

Så lätt kan du få svar

Just nu får du en badrumsvåg med kroppsanalys tillsammans med 4 nummer av I FORM för endast 199 kr + porto. Vågen och den tillhörande appen ger dig en komplett överblick över din:

  • Muskelmassa
  • Fettprocent
  • Vätskebalans
  • Viloförbränning
  • Benmassa
  • Viloförbränning
  • Magfett
  • Vikt
  • BMI

Vågen analyserar hur din kropp är sammansatt och skickar data för åtta olika parametrar vidare till appen, där du kan sätta upp personliga mål för din utveckling. Resten av familjen kan också använda vågen, då det går att koppla åtta olika användare till den.