Test: Hitta din viktminskningsmetod

Behöver du hitta formen igen efter en skön ledighet? Gör då vårt test och se vilken viktminskningsmetod som ger dig störst chans att lyckas.

Hatar du att räkna kalorier, men kör ändå igång med en diet där du ska väga precis allt du stoppar i munnen? Då kanske det inte är så konstigt att det slutar med att du slänger kvarg och selleri i sophinken när du är halvvägs genom dieten.

Väninnornas imponerande viktnedgång bör inte vara det enda du sneglar på när du vill hitta en bra diet. Det viktigaste är att hitta en metod som passar ihop med din vardag, din motivation och dina resurser.

Gör vårt test och se vilken metod som passar dig bäst – och kom ihåg att oavsett vad du väljer så krävs det att du ändrar några av dina nuvarande vanor för gott, om du inte vill gå upp i vikt igen när dieten är över.

Oavsett vilken diet du väljer är chansen störst att lyckas om du följer de här 4 enkla råden:

1) Ät långsamt.

Lägg ifrån dig besticken mellan varje tugga och låt måltiden vara i minst 20 minuter.

2) Stå emot hungern.

Träna upp din förmåga att inte reagera på varenda litet knorrande från magregionen. Det är inte farligt att vara hungrig och känslan blir inte värre och värre tills de äter något. Den kommer och går.

3) Skaffa dig en kompis.

Alliera dig med en väninna, kollega eller din partner, så att ni kan hjälpa och stötta varandra när det blir tufft och hjälpas åt för att nå målet.

4) Ja, du kommer att få återfall.

Det får vi alla. Det betyder inte så mycket för om du kommer i mål. Det som är avgörande för att du ska lyckas är att du snabbt kommer tillbaka på spåret igen.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background