© iStock

Magträningsprogram

Magmusklerna ska, precis som kroppens andra muskler, tränas minst två gånger i veckan. Eftersom de olika övningarna överlappar varandra i vilka musklerna som man använder behöver man inte göra alla tre magövningarna varje gång.

5 maj 2009 av I FORM

Det är viktigt att välja övningar som både tränar styrka och stabilitet. Det är smart att placera stabilitetskrävande övningar först, kanske som en del av uppvärmningen då de är bra på att få upp temperaturen. Den mer styrke- och muskelstimulerande delen av magträningen kan sedan läggas ihop med övrig muskelträning.

Exempel på magträningen under en vecka:


Syftet med uppvärmningsövningarna är att röra kroppen och att eventuellt lära sig några nya rörelser (inte enkla). De magövningar som utförs som en del av styrketräningen ska göras tills det känns ansträngande. Det vill säga att om man kan göra fler repetitioner än vad som finns angivet i alla set ska vikten ökas till nästa pass. Exemplet här är menat som en del av ett styrketräningsprogram för hela kroppen.

Vi har tränignsprogram för löpning, styrketräning, yoga och crossfit – och mycket mer. Hitta ditt nya träningsprogram här och nå målet med din träning.

Vill du ha en harmonisk kropp?

Om du vill ha en harmonisk kropp måste du träna hela kroppen och inte bara magen.

Träning av magen kräver framför allt kompletterande träning av ben (knästräckare och rumpa) samt kedjan av muskler bak (baksida lår, ryggsträckare).

Om du vill ha särskilt fokus på magen kan du gärna öka antalet set och lägga till en eller två övningar, men kom ihåg att du ska utmana dig själv hårdare allteftersom du blir starkare och din träningstolerans ökar.

Därför är dina träningskläder viktiga ...

Om du vill ha ut maximalt av din träning är det naturligtvis viktigt att dina träningskläder både är funktionella och att du trivs i dem. Just nu kan du få ett läckert träningsset från Active Fit bestående av ett par tights med hög midja och en stilren, löst sittande T-shirt. Bägge delarna är i en mjuk kvalitet som andas, så de är sköna att ha på sig samtidigt som de är gjorda för att fungera perfekt när du tränar. Visa mig träningssetet från Active Fit för endast 149 kr + 49,50 kr i porto, inklusive 4 nummer av I FORM.

Tightsen med hög midja ger dig full rörlighet, utan att du behöver oroa dig för att de ska glida ner. Att T-shirten andas innebär att den inte klibbar fast vid ryggen, samtidigt som den inte har några irriterande sömmar som kan störa dig under träningen. Just nu får du setet tillsammans med 4 nummer av I FORM med massor av inspiration till en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar