Kvinna sedd bakifrån i träningskläder.

Gör din styrketräning mer effektiv genom att slå två flugor i en smäll.

© iStock

Den perfekta övningen för både armar och rumpa

Spara tid på din styrketräning med den här övningen som ger fast rumpa och snygga armar på samma gång. Och ännu bättre: Det är en superenkel övning!

22 juni 2017 av Jeanette Linder

När du nu ändå har träningskläderna på dig och sliter med styrketräningen, varför då inte slå två flugor i en smäll? Du kan nämligen både träna dig till en fast rumpa och vältränade armar på samma gång. Smart, eller hur? Den här övningen är perfekt för ändamålet och samtidigt är den superenkel att göra. Den påminner om klassiska utfall men med en extra twist som gör att den känns i rumpa, armar och lår. Som en extra bonus stärker du även din balans.

Så gör du:

Stå upprätt med fötterna på höftbredds avstånd och armarna ner längs sidorna med handflatorna in mot kroppen. Håll en hantel i vardera handen.

Ta ett stort steg bakåt med det ena benet och sätt det bakom det andra benet, så att fötterna står på en rak linje. Så snart du har klivit bakåt sänker du kroppen tills det främre knäet står i 90 graders vinkel och det bakre knäet nästan nuddar vid golvet.

Samtidigt böjer du bägge armarna framför bröstet medan du roterar in handflatorna mot dig, så att hantlarna kommer så långt upp mot dina axlar som möjligt. Återgå till utgångspunkten och upprepa 10–15 gånger med samma ben, innan du byter till motsatt ben. 

Därför är det viktigt vilka kläder du tränar i ...

Du känner kanske igen dig i något av detta från din träning: Axelband som inte sitter på plats, en svettig tröja som klibbar fast mot ryggen och tights som hela tiden halkar ner och som du drar upp för sjuttiofemte gången. Då är det nog dags att du unnar dig själv lite nya träningskläder.

Just nu får du ett par stilrena träningstights med hög midja och en snygg, löst sittande träningstopp i TOPPKVALITET + 4 nummer av I FORM, fylld med inspiration för en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr plus 49,50 kr i porto (totalt 198,50 kr). Men skynda dig, ett så bra erbjudande tar snabbt slut.

Ja tack, visa mig erbjudandet NU!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar