Här bör du ALDRIG ha mobilen när du springer

Speciellt på de här 4 ställena bör du aldrig ha din mobil ...

Kvinna i sportbehå med sin telefon.

Det kan vara smart att ha med sig mobilen medan du springer. Både för att kunna använda dem som musikspelare eller för att mäta löprundan – men också om du skulle behöva ringa.

Det är dock några ställen som du definitivt INTE bör använda för att förvara mobilen medan du är ute och springer. Främst för att det är ohygieniskt, eller för att du riskerar att förstöra den.

I din behå

Det verkar kanske som ett smart ställe för att ha med mobilen. Speciellt som sportbehån sitter stramt och kan hålla fast mobilen. Men eftersom du sannolikt svettas, riskerar du att telefonen tar skada av fukten. Dessutom är mobilen så full av bakterier att det kan irritera din hud.

I handen

Ofta ser man löpare som ger sig iväg med mobilen i handen. Det är en riktigt dålig idé. Återigen kommer mobilen bli blöt av svett. Dessutom riskerar du att tappa den.

I byxorna

Det säger sig nästan själv. Men även om resåren i dina byxor verkar förhållandevis stram, kan mobilen ändå glida ner i byxorna eller ramla ut.

I strumpan

Det finns flera anledningar till att det är en dålig idé att förvara mobilen i sin strumpa när man springer. För det första är det inte så fräscht med en mobil som badar i fotsvett. Och för det andra kommer du sannolikt att förstöra telefonen, för du kommer att stiga fel.